Πανήγυρις του Ιερού Ναού Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών

Δημοσιεύτηκε στις: at 8:10 πμ
626 0

Στις 15 Αυγούστου οι ανά τον κόσμο Ορθόδοξοι εόρτασαν την Κοίμηση της Μητέρας του Χριστού μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου ή όπως το λέει ο λαός μας το “Πάσχα του καλοκαιριού”. Σε όλους τους ναούς της Μητροπόλεώς μας η μεγάλη αυτή θεομητορική πανήγυρις εορτάσθηκε με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια προς το γλυκύτατο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Ιδιαιτέρως δε η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάσθηκε στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς των Φερών, της Αισύμης, του Απαλού, της Λυκόφης, του Μοναστηρακίου και των δυο ενοριών της Σαμοθράκης, στη Χώρα και στην Καμαριώτισσα. Ο κεντρικός εορτάσμός τελέσθηκε στον βυζαντινό και ιστορικό Ναό στις Φέρες, όπου κάθε χρόνο τελείται η πανθρακική πανήγυρις και το προσκύνημα προς την Παναγία την Κοσμοσώτειρα.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Ναού των Φερών ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και παρόντων όλων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μας μίλησε για την Παναγία, τις παρακλήσεις που απευθύνουμε αυτήν την περίοδο στην Θεοτόκο και διά μέσου αυτής στον Σωτήρα Χριστό, τις οποίες δεν τις έχει ανάγκη ο Χριστός και η Παναγία, αλλά οι δικές μας ψυχές αναπαύονται κοντά στον Χριστό και στους αγίους Του. Και μέσω αυτής της επικοινωνίας με το Χριστό τότε ο άνθρωπος καθίσταται “θεοφόρος” και “κατά χάριν Θεός”. Τέλος, ο Μητροπολίτης μας παρακάλεσε τους χριστιανούς να καταφεύγουν στην σκέπη της Θεοτόκου και να την παρακαλούν για ό,τι τους απασχολεί για να γεμίζει η ζωή τους με τη χαρά του Χριστού, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά όλων των Ελλήνων στο άκουσμα της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στους δρόμους των Φερών.

Το πρωί της Τετάρτης 15 Αυγούστου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο ο πανηγυρικός όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά άρθρα

Για απαξίωση της Κοινότητας Φερών κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή η παράταξη «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2020 0
Απαξίωση της Κοινότητας Φερών . Την προηγούμενη Πέμπτη με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Δημοτική Ενότητα Φερών…

Εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Σεπτεμβρίου 2019 0
Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα​​ του Δήμου Αλεξ/πολης​​ (Λεωφ. Δημοκρατίας 306),​​ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου,​​ την​​ 08η​​ ​​ Σεπτεμβρίου​​ 2019,​​ ημέρα​​ Κυριακή​​ και ώρα​​ 18:00, ώστε,​​ σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα…