Παναγιώτης Καλακίκος: “Ο Δήμος Σουφλίου δεν στηρίζει τους επαγγελματίες της περιοχής!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:35 πμ
394 0

Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή

Η εικόνα της ιστορικής πόλης του μεταξιου,στην εμπορική αγορά είναι αποκαρδιωτική, ο τζίρος στις περισσότερες ημέρες είναι μηδενικός.
Ο Δήμος Σουφλίου αντί όπως οφείλει να στηρίξει τους επαγγελματίες της περιοχής,να βρεθεί κοντά τους να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και να προσπαθήσει μέσα από παρεμβάσεις να βελτιώσει όσο είναι δυνατόν τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν ,αναθέτει απευθείας την εκτέλεση εργασιών και προμηθειών υλικών σε επαγγελματίες εκτός περιοχής με χρόνο υλοποίησης των συμβάσεων ρεκόρ Όχι αργότερο των δέκα ημερών και συγκεκριμένα:
1) προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων στον Μιχαηλίδη Χρήστο 17.634.04 ευρώ.
2)προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής κτιρίων στην ο.ε Κιουτσουκη Θ και Κιουτσουκη Κ 4.989,18 ευρώ.
3) προμήθεια κουφωμάτων κτιριακών εγκαταστάσεων στον Νεστοριδη Χαράλαμπο 4.991,00 ευρώ.
4)προμήθεια υλικών και επισκευής κτιρίων στην Ο.Ε ΧρυσοβέργηΝ. Καβαζη Β. 2.465,12 ευρώ.
5) προμήθεια μηχανηματων θέρμανσης και συντήρησης στον Τιαγκούδη Δημήτριο 2.999,99 ευρώ.
Κρίμα που ο ο πρόεδρος του κε.κο.π.α.π του Δήμου Σουφλίου, ελεύθερος επαγγελματίας,επιλέγει με απευθείας αναθέσεις και με μηδενικές εκπτωσεις επαγγελματίες άλλων περιοχών, όταν εντός της εδαφικής αρμοδιοτητας του Δήμου Σουφλίου δραστηριοποιούνται ομοειδείς επιχειρήσεις.
Σε χαλεπούς καιρούς οικονομικης κρίσης που η κοινωνία του Δήμου Σουφλίου αγωνίζεται να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται, αφού η ανεργία μαστιζει την περιοχή, οι νέοι βλέπουν ότι δεν μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και μεταναστεύουν, ενώ οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες,η Δημοτική Αρχή Σουφλίου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων
απασχολούμενη μόνο με την οικονομική διαχείριση του Δήμου , αναθέτοντας κατά κανόνα τις εργασίες στους γνωστούς ημέτερους εργολάβους με μηδενικές εκπτώσεις και σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε επαγγελματίες άλλων περιοχών, αγνοώντας την πλειοψηφία των επαγγελματιών της περιοχής μας οι οποίοι αγωνίζονται και μοχθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.
Η Δημοτική μας παράταξη θέλοντας να είναι δίκαιη και αντικειμενική γιατί θέλει τον σεβασμό, την εκτίμηση,την διαφάνεια και ιση μεταχείριση των δημοτών μας,ως η επόμενη ΔημοτικήΑρχή όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους αντίστοιχα επαγγελματίες της περιοχής μας,προκειμένου να καταθέσουν προσφορά με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αναθέσει με την πιο συμφέρουσα τιμή τα έργα (εργασίες, προμήθειες) σε όποιους πραγματικά έχουν ανάγκη και εκ περιτροπής.
Προχωράμε στον επανασχεδιασμό δράσεων, με σχέδιο μοντέλο ανάπτυξης και στην διαμόρφωση άλλων νοοτροπιών οι οποίες θα μας βοηθήσουν στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας.
Ο ιστορικός Δήμος Σουφλίου θέλει φρεσκάδα,με άλλη νοοτροπία και άλλα μυαλά,διαφορετικά η κατηφόρα του δεν θα έχει τέλος!!!

Σχετικά άρθρα

8 θέσεις εργασίας στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουλίου 2018 0
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ΔΕΥΑΑ ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΕΙ Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων…

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑΣ ΕΝ ΘΡΑΚΗ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαρτίου 2019 0
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑΣ ΕΝ ΘΡΑΚΗ Η ιστορική γραφή του…

Spiegel: Σοβαρό περιστατικό στον Εβρο -Τούρκος στρατιώτης στόχευσε και πυροβόλησε Γερμανούς της Frontex

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαΐου 2020 0
Ενα σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, όπως μεταδίδει το γερμανικό Der Spiegel. Σύμφωνα με την γερμανική…