Να απαγορευθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα στη Θράκη από το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ), το οποίο κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και την Ξάνθη, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές (του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας).

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΕΦ στην Ξάνθη έλαβε ποσοστό 27,16% και 11.176 ψήφους, στη Ροδόπη έλαβε ποσοστό 36,10% και 14.448 ψήφους, ενώ στον Έβρο έλαβε ποσοστό 1,18% και 695 ψήφους. Σε πανελλαδική απήχηση έλαβε ποσοστό 0,72% και 28.470 ψήφους.

Οι δύο προσφεύγοντες, υποστηρίζουν ότι το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν έλεγξε ως όφειλε το καταστατικό και την υποκρυπτόμενη δράση του ΚΙΕΦ, το οποίο δρα αντεθνικά και σε βάρος των διεθνών συνθηκών της χώρας με αποτέλεσμα να κάνει δεκτή την αίτηση συμμετοχής του στις ευρωεκλογές. Συνεπώς, όπως τονίζουν παράνομα και κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών έγινε από τον Άρειο Πάγο δεκτή η συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές, καθώς αντιστρατεύεται την ελληνική έννομη τάξη και εμφανίζεται ως εκπρόσωπος ανύπαρκτων μειονοτήτων, δήθεν τουρκικής και ψευτομακεδονικής.

Συγκεκριμένα στην αίτηση ακύρωσής τους οι δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές επισημαίνουν ότι στους συνταγματικούς κανόνες που θεσπίζουν περιορισμούς ως προς τη δυνατότητα εκλογιμότητας ενός πολιτικού κόμματος, μεταξύ άλλων, είναι να μην διεγείρει το κόμμα το λαϊκό αίσθημα με πράξεις με τι οποίες αντιστρατεύονται τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, να μην υποκινεί και διεγείρει το λαϊκό αίσθημα και μάλιστα με επιθετικές προς τη δημοκρατία θέσεις των ηγετών του κόμματος.

www.cnn.gr

Προηγούμενο άρθροΝ. Παπαδόπουλος: Ο κώδωνας του κινδύνου χτυπάει για τη Θράκη
Επόμενο άρθρο«Σπαρτιάτες»: Με υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να τεθεί εκτός νόμου το ΚΙΕΦ – Βασίλης Στίγκας: Δεν θα αφήσουμε να αλωνίζουν οι πράκτορες του τουρκικού προξενείου στη Θράκη