Πανσέληνος Οκτωβρίου 2021: Γιατί θα είναι μαγικό το φαινόμενο

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Οκτωβρίου 2021
243 0

Πανσέληνος Οκτωβρίου 2021: Ένας συνδυασμός αστρονομικών φαινομένων πρόκειται να λάβει χώρα αυτό τον Οκτώβριο. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου αναμένεται να απολαύσουμε την επόμενη πανσέληνο, η οποία πρόκειται να έρθει λίγο πριν από τις Ωριωνίδες.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων αστέρων, που πρόκειται να κορυφωθεί στην Ελλάδα τα χαράματα της 21ης Οκτωβρίου.

Οι καλύτερες ώρες για να θαυμάσει κανείς τις Ωριωνίδες είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, αν και η παρατήρησή τους θα είναι δύσκολη καθώς η λάμψη της πανσελήνου που θα προηγηθεί ενδέχεται να «σκεπάσει» κάποια από τα αστέρια.

Οι Ωριωνίδες πήραν την ονομασία τους από τον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από την ουρά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Κατά τη «βροχή» αυτή, δεκάδες μετέωρα ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, με ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 67 χιλιόμετρα/δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Πανσέληνος Οκτωβρίου 2021: Μαγικές εικόνες μέχρι το τέλος του έτους

Μέχρι το τέλος του 2021 πρόκειται να θαυμάσουμε δύο ακόμα βροχές διαττόντων αστέρων: των Λεοντιδών το Νοέμβριο και των Διδυμίδων τον Δεκέμβριο.

Τέλος, στις 25 Οκτωβρίου, ο Ερμής θα βρεθεί στο υψηλότερο σημείο της τροχιάς του πάνω από τον ορίζοντα στον πρωινό ανατολικό ουρανό, με την αυγή να είναι η καλύτερη στιγμή για την παρατήρησή του.

Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και στις 29 Οκτωβρίου, με τη λαμπερή Αφροδίτη, η οποία θα δεσπόζει στο δυτικό ουρανό μετά τη δύση του ηλίου.

www.flash.gr

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθµίσεις εργοταξιακής σήµανσης του έργου “∆ιαµόρφωση κόµβου-φωτεινή σηµατοδότηση Ηροδότου-Περιφερειακού”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2017 0
Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης η µελέτη κυκλοφοριακών ρυθµίσεων-εργοταξιακής σήµανσης του έργου “∆ιαµόρφωση κόµβου -φωτεινή σηµατοδότηση Ηροδότου -Περιφερειακού”…

Όσο ακόμα πουλάει ο Έβρος ~ Αφιερώνεται στη νέα Άνοιξη της Θράκης (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαΐου 2020 0
Όσο ακόμα πουλάει ο Έβρος Αφιερώνεται στη νέα Άνοιξη της Θράκης   Των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου {*} xrkipouros@gmail.com,…