Παπαδημητρίου και Ρος συζήτησαν για το αμερικανικό ενδιαφέρον για το LNG στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:24
497 0

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γ. Ρος στην Ουάσιγκτον, διάρκειας περίπου μιας ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η «Αυγή», μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν και το πρότζεκτ για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η οριστικοποίηση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας που θα προωθήσει το πρότζεκτ του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη και το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών είναι έκδηλο.

Τα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση Παπαδημητρίου-Ρος ήταν της Εθνικής Ασφαλιστικής και των ναυπηγείων στο Νεώριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», για το ζήτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής κινούνται οι όποιες διαδικασίες και μέσα στους πρώτους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την εταιρεία Exin που επικράτησε στον διαγωνισμό προσφέροντας 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75%.

Σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία Νεωρίου, φαίνεται ότι πραγματοποιείται γύρος διαβουλεύσεων για τη διάσωσή τους, μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας Onex του Ελληνοαμερικανού Πάνου Ξενοκώστα. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρει η «Αυγή», θα ακολουθηθεί μια λύση α λα Μαρινόπουλος, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο αναζητείται λύση για να εκπληρώνονται οι εκκρεμότητες της προηγούμενης κατάστασης, δηλαδή της ιδιοκτησίας Ταβουλάρη.

energypress.gr

Σχετικά άρθρα

Η γλώσσα μας, είναι ο πολιτισμός μας. Να τη διατηρήσουμε ακέραιη (γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά)

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Οκτωβρίου 2019 0
«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου» έγραψες αθάνατε ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, όταν κάποιος θα περίμενε…

Ηλίας Τζιώρας: Εβραϊκές Αναμνήσεις στις Γειτονιές της Αλεξανδρούπολης & το Ολοκαύτωμα

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Απριλίου 2021 0
Το ψαροχώρι του Δεδέαγατς (δέντρο του καλόγερου στην οθωμανική γλώσσα) ήταν ένας μικρός οικισμός με φυσικό λιμανάκι στη Θράκη ως να αποφασίσει ο…

Σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα που αφορούν τους παλιννοστούντες ομογενείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2016 0
Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα που αφορούν τους παλιννοστούντες…