Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στον ΕΟΠΠΥ Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Νοεμβρίου 2017
498 0

Παράσταση συνταξιούχων στον ΕΟΠΠΥ Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση την οποία μοίραζαν στους περαστικούς και παρέδωσαν και στην διοίκηση του ΕΟΠΠΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει την σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.

Μας πετσόκοψε μαζί με τους προηγούμενους τις συντάξεις και ετοιμάζεται για την νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, την φοροληστεία.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία – περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια Νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

Μετά το κλείσιμο Νοσοκομείων, την μείωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την συρρίκνωση μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξετεταστηρίων ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10ευρα και 20ευρα. Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα.

Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». Μετά την οικονομική προωθούν την φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και την ανατροπή της.

Το 3ο δεκαήμερο του Νοέμβρη οργανώνουμε σε όλη τη χώρα διαδηλώσεις και διεκδικούμε:

  • Δημόσια δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίηση.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν.
  • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού παραιατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Σχετικά άρθρα

Η Σαμοθράκη στο επίκεντρο της ερώτησης του Σταύρου Κελέτση, στον Υπουργό Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2019 0
Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με την Υποεπιτροπή Νησιωτικών & Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής…

Οι επόμενες κινήσεις της επιτροπής αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας ενάντια στην επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2021 0
Η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας ενάντια στην επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, συνεδρίασε την Παρασκευή 12/02/2021 και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ: Να…

Με πρωτοβουλία του Θ. Καράογλου δωρίζεται μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικών στην 4η ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
Ενεργοποιώντας ακόμη μια ιδιωτική επιχείρηση, αυτήν τη φορά την εταιρεία παραγωγής απορρυπαντικών “Axion-Bubble”, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ.…

Τι θέλουν οι Τούρκοι στον Έβρο; Τι συμβαίνει με τους χάρτες του 1926 και τον φράχτη

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιουνίου 2020 0
Μια ψύχραιμη αποτίμηση της Τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο, δείχνει ξεκάθαρα ότι η αποκαλούμενη «αναθεωρητική Τουρκία» προσπαθεί με κάθε μέσο να αλλάξει τις…

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Περιφερειακο Τμήμα Θράκης: “δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο εξόρυξης χρυσού στη Θράκη με την μέθοδο της κυάνωσης”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2019 0
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, επαναδιατυπώνει και επικαιροποιεί την από το 2007 θέση…