Παράταση προθεσμίας για δασικούς χάρτες

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:45
259 0

Παρατείνεται για άλλους 4 μήνες η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, σύμφωνα με άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018», στο οποίο όμως έχει συμπεριληφθεί σειρά περιβαλλοντικών και ενεργειακών διατάξεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 59 του νομοσχεδίου, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες των οποίων η ανάρτηση υλοποιείται εντός του 2021, παρατείνεται από τη λήξη της, για τέσσερις (4) μήνες. Η ως άνω παράταση επεκτείνεται για είκοσι (20) επιπλέον ημέρες για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της μεγαλης αναστάτωσης που είχε προκληθεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από την ανάρτηση δασικών χαρτών, οι οποίοι «πρασίνιζαν» εμφανίζοντάς το ως δασική έκταση μεγάλο τμήμα της χώρας, είχε δοθεί ακόμα μία οριζόντια παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων διαρκειας 6 μηνών.

Η παράταση δικαιολογείται στην έκθεση συνεπειών από τη ρύθμιση καθώς λόγω των πυρκαγιών αρκετές Διευθύνσεις Δασών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ταυτόχρονη ενασχόληση με την αποκατάσταση των εν λόγω περιοχών και τη διαχείριση των δασικών χαρτών. Επίσης, όπως επισημαίνεται, «αντιμετωπίζεται η ανάγκη διεύρυνσης των υποψηφίων και εξεύρεσης νέου αναδόχου εντός ασφυκτικά μικρού και πεπερασμένου χρόνου λόγω των αλλαγών του ν. 4412/2016».

Αυτό, το οποίο επιδιώκεται με τη χορήγησης μεγαλύτερης προθεσμίας λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέφεραν οι πυρκαγιές είναι να λυθεί το ζήτημα της αποφυγής λαθών κατά την διόρθωση των δασικών χαρτών και να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός τους με την ενσωμάτωσης των διορθώσεων που προβλέπονται.

www.ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Χριστόδουλος Τοψίδης: “Έχει «βυθιστεί» η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης”

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιανουαρίου 2019 0
Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. πρέπει να έχει σαφή και ενεργή ανάμιξη στην λήψη αποφάσεων, για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες Θάσου και Σαμοθράκης…

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις κόβουν την όρεξη κάθε αλαζόνα επιβουλέα υπερασπιζοντας τα Εθνικά Δίκαια μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Νοεμβρίου 2020 0
O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη,…

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης τιμά την επέτειο των 100 χρόνων της ενσωμάτωσης της πόλης στον εθνικό κορμό

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαΐου 2020 0
“Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό.” Η πόλη…

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης 

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Οκτωβρίου 2019 0
Εγκρίθηκε η υπαγωγή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στην παροχή υψηλής πρόσβασης στο διαδίκτυο…