Την θέση του, για το πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού εκφράζει δημοσίως, με επιστολή του προς τον Τύπο, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων.

Προηγήθηκαν οι αντιδράσεις σχετικά με την επιλογή ορισμένων καλλιτεχνών, όπως του τράπερ FY, σχετικά με το περιεχόμενο των στοίχων του.

Μέλη της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του Δήμου Ξάνθης ζήτησαν άλλωστε την ακύρωση της εν λόγω συναυλίας, με επιστολή που κοινοποίησαν και στον Μητροπολίτη.

«Αποτελεί πάγια θέση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης, ότι οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, οι οποίες πραγματοποιούνται την περίοδο του Τριωδίου, πρέπει να υπηρετούν τον σκοπό τους» τονίζει από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης.

«Πρωτίστως να διατηρούν τον λαογραφικό τους χαρακτήρα, να είναι όντως πολιτιστικές και να μη προσβάλουν και ευτελίζουν τα όσια και ιερά του λαού μας αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη» προσθέτει ο Μητροπολίτης.

Μάλιστα, στην ίδια επιστολή ο Μητροπολίτης επισημαίνει πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας την μεγάλη ευθύνη που φέρουμε για την ποιότητα των θεαμάτων που προσφέρουμε στους πολίτες της πόλης μας, ιδιαίτερα για τα πρότυπα που προβάλλουμε στα παιδιά μας, με τον μανδύα της διασκέδασης, χωρίς ίχνος παιδαγωγικού χαρακτήρα, ώστε να μην υποκριτικά αναρωτιόμαστε αργότερα γιατί η κοινωνία μας τελεί υπό διαρκή διάβρωση».

Προηγούμενο άρθροΟ σεισμός σε συνδυασμό με το σενάριο παλαιού Αμερικανικού Πολεμικού Παιγνίου τρομάζουν την Τουρκία (γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης)
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις στο Yπουργείο Πολιτισμού – «Συντήρηση του συνόλου των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Παναγίας της Κοσμοσώτειρας Φερών Έβρου»