Παρέμβαση του Κώστα Κατσιμίγα για τις δομές υγείας του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:20
491 0

«Δεν μπορούμε να προσβλέπουμε στη διατήρηση του πληθυσμού των ακριτικών μας περιοχών, αν δεν στηρίξουμε τις δομές που διασφαλίζουν την κάλυψη των βασικών του αναγκών»

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Επαναφορά διοικητικής και περιουσιακής αυτοτέλειας σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.», με την οποία το Γενικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου επανακτά τη νομική προσωπικότητα και την αυτοτέλειά του. Από το 2012 μέχρι σήμερα, δυνάμει του άρθρου 2 του Ν.4052, το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου αποτελούσε αποκεντρωμένη νοσηλευτική μονάδα του ενιαίου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου».

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία εκτιμά πως η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του Βόρειου Έβρου. Επισημαίνει, ταυτόχρονα, την αναγκαιότητα να συνοδεύεται με πολιτικές θωράκισης της επαρκούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τη στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την ενίσχυσή του με οικονομικούς πόρους. Επιπλέον, κρίνει αναγκαία την παράλληλη αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχονται στους κατοίκους του βόρειου τμήματος του Έβρου, για την οποία αποτελεί προϋπόθεση η ουσιαστική ενίσχυση, με πόρους, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, των Κέντρων Υγείας της Ορεστιάδας και των Δικαίων.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, κ. Κώστας Κατσιμίγας, σε δήλωσή του για το θέμα σημειώνει τα εξής: «Δεν μπορούμε να προσβλέπουμε στη διατήρηση του πληθυσμού των ακριτικών μας περιοχών, αν δεν στηρίξουμε τις δομές που διασφαλίζουν την κάλυψη των βασικών του αναγκών. Τέτοιες είναι και οι δομές υγείας, τις οποίες η πολιτεία οφείλει να διατηρεί και να ενισχύει, ακόμα και με υψηλότερο κόστος, προκειμένου οι κάτοικοι να απολαμβάνουν καθολική και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Αφουγκραζόμαστε και συμμεριζόμαστε τις αγωνίες των κατοίκων του Βόρειου Έβρου και ιδιαίτερα του Τριγώνου και με γνώμονα τις δίκαιες απαιτήσεις τους, συμπαρατασσόμαστε και διεκδικούμε την περαιτέρω ενδυνάμωση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως και των λοιπών κρατικών δομών, που βρίσκονται στην ακριτική αλλά ταυτόχρονα νευραλγική και εξόχως παραγωγική  περιοχή της Περιφέρειάς μας».

Σχετικά άρθρα

LNG, η χθεσινή διαφωνία μου με τον Ν.Λυγερό..που έγινε..συμφωνία..και εξόργισε τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης. (του Π.Μάνδαλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2016 0
Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση για την ενημέρωση των πολιτών στην Αλεξανδρούπολη για τον LNG. Στην συνάντηση ήτανε εισηγητής ο Νίκος Λυγερός…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Η αλιεία, τα αλιευτικά πεδία, το Θρακικό Πέλαγος ζητούν την κρατική προστασία!

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Μαΐου 2017 0
Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε σήμερα (24/05) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος…

Όλγας Βρετοπούλου: “Η συγκεκριμένη δήλωση είναι προσωπικό κειμένου του κ. Παρασκευοπούλου – Στην ΔΕΕΠ Έβρου δεν συνεδριάσαμε για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου”

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιανουαρίου 2021 0
Σε ανακοινωση της , η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Έβρου (πρώην ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας αναφερει:  Με αφορμή την πρόσφατη…