Παραδέχθηκαν οι 2 Τούρκοι στρατιώτες πως είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

348 0

Περιπλέκεται επικίνδυνα η υπόθεση με τους δύο Τούρκους στρατιώτες που παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές στην Ορεστιάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece παραδέχθηκαν πως ανήκαν και οι δύο στην ομάδα των επίδοξων δολοφόνων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο με τα πόδια και εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας μαζί με τον δικηγόρο τους και δήλωσαν τα στοιχεία τους.

Εκεί οι δύο χαμηλόβαθμοι στρατιώτες του τουρκικού στρατού παραδέχθηκαν πως είναι Τούρκοι στρατιώτες και πως ανήκουν σε εκείνη την ομάδα των 47 Τούρκων κομάντος που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece.

Αμέσως μετά από αυτή την παραδοχή οι ελληνικές αρχές έκαναν έρευνα σε βάση δεδομένων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι αλήθεια όσα ισχυρίζονται οι συγκεκριμένοι Τούρκοι στρατιώτες.

Μάλιστα, οι αρχές εντόπισαν τον επίσημο κατάλογο της Τουρκίας που ήταν καταγεγραμμένα τα στοιχεία τους, τα ονόματά τους, αλλά και οι φωτογραφίες των επίδοξων δολοφόνων του Ερντογάν τη δραματική νύχτα του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι δύο Τούρκοι στρατιώτες έχουν ήδη ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές αρχές, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία της αλληλογραφίας με την Τουρκία προκειμένου να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό συμβάν μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει τελικά την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία, γεγονός που είχε προκαλέσει τη σκληρή απάντηση των Τούρκων. Αυτή η περίπτωση κρίνεται ακόμα πιο σοβαρή, καθώς οι δύο συγκεκριμένοι Τούρκοι αξιωματικοί παραδέχθηκαν πως ανήκαν στην ομάδα των επίδοξων δολοφόνων του Ερντογάν.

 Φυσικά αυτό το νέο περιστατικό δεν βοηθά καθόλου με τους Τούρτκους ήδη να είναι ιδιαίτερα προκλητικοί με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, ενω΄στο παιχνίδι αυτό έχουν μπει και τα τουρκικά μέσα, τα οποία καθημερινά διαφημίζουν δήθεν προκλήσεις των Τούρκων γύρω από την περιοχή των Ιμίων.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ντύνουμε στα γαλανόλευκα την πόλη μας – Μία Ελληνική σημαία σε κάθε μαθητή

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Οκτωβρίου 2020 0
Δήλωση του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου σχετικά με την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να μοιράσει σε όλους τους μαθητές της…

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Λαμπάκη με τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, κ. Λαζαρίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουνίου 2018 0
Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Λαμπάκη με τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, κ. Λαζαρίδη Την…

Απάντηση βόμβα της Επιτρόπου Johansson στην Εύα Καϊλή: “Η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Σεπτεμβρίου 2020 0
Καταρρέει η επιχειρηματολογία εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων μας και στον Έβρο. Η Τουρκία…