Την παραίτησή του από εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού υπέβαλε ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης

Η επιστολή παραίτησης:

Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη,
με τη σχετική απόφαση Περιφερειάρχη, μου μετεβιβασθήκαν οι αναφερόμενες σε αυτή αρμοδιότητες. Μετά την ανάθεση από εσάς, αυτών, αφενός σε θεματικό αντιπεριφερειάρχη και αφετέρου σε περιφερειακό σύμβουλο και προκειμένου να μην υπάρξει σύγχυση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σας υποβάλω την παραίτηση μου από το σύνολο των αρμοδιοτήτων που μου ανατέθηκαν.

Υπηρέτησα την Περιφέρεια μας και άσκησα διοίκηση, ακολουθώντας το σχεδιασμό του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Παυλίδη. Σχεδιασμό τον οποίο όλοι συνδιαμορφώσαμε, συνυπογράψαμε μαζί του και η κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης υπερψήφισε για να εφαρμοσθεί κατά τη θητεία μας. Κάνοντας πράξη το σχεδιασμό και αναμορφώνοντας τα μέσα και τον τρόπο προβολής, καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες και από την αρχική υστέρηση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο πετύχαμε ισχυρή αύξηση και θετικά αποτελέσματα κατά πολύ υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου για σύνολο της ΑΜΘ.

Αυτά εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα αλλά και δυσμενών γεωπολιτικών αναταράξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενάντια στα οποία αγωνισθήκαμε και δεν επιτρέψαμε να επηρεάσουν το έργο μας. Επιδιώξαμε, να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές με τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, διαμορφωτές κοινής γνώμης, αεροπορικές εταιρείες και πετύχαμε να είμαστε πλέον συνεργάτες και σύμμαχοι. Προσπαθήσαμε να μοχλεύσουμε την τοπική κοινωνία ώστε να συνδράμει και να αναπτύξει τουριστικές υπηρεσίες και εκεί όπου υπήρχε υστέρηση. Δουλέψαμε ώστε, η πεζοπορική διαδρομή VIA EGNATIA, η ενίσχυση του φυσιολατρικού τουρισμού στα εθνικά μας πάρκα, η επαγγελματική επιμόρφωση ανέργων και εργαζομένων στο τουριστικό κλάδο, η ανανέωση των εργαλείων προβολής και η δημιουργία νέου marketing plan σε συνεργασία με Ξενοδόχους και ΣΕΤΕ, χρηματοδοτούμενα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αναμένεται η έγκριση τους άμεσα, να αποτελέσουν, σημαντικά εργαλεία για το μέλλον.
Το 2017 προβλέπεται να είναι μία ακόμη χρονιά με πολύ μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα αλλοδαπών, για την οποία δουλέψαμε συστηματικά το προηγούμενο διάστημα. Νέες αεροπορικές συνδέσεις αλλά και επέκταση των επισκεπτών αυτών σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται το 2017 και με βάση τον προγραμματισμό και τις επαφές μας, θα αυξηθεί περαιτέρω και το 2018.

Αποκορύφωμα της διεθνούς τουριστικής ‘’διπλωματίας’’ της Περιφέρειας, της σοβαρότητας αλλά και της προσήλωσης στο στόχο, η ύψιστη τιμή, μοναδική για Περιφέρεια, η συμμετοχή μας στο επίσημο τραπέζι της Υπουργικής συνεδρίασης που διοργανώθηκε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, την ΙΤΒ, στο Βερολίνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, παρουσία 31 υπουργικών αποστολών και της ηγεσίας του UNWTO. Επιτυχία η αναγγελία εκεί, δια της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, της συνδιοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη, του πρώτου από τα δύο συνέδρια που θα διοργανωθούν στην Ευρώπη, για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού και η διεθνής απήχηση. Τοπικά προϊόντα, χειροτεχνία, γαστρονομία, παράδοση, πολιτισμός στο επίκεντρο, με ισχυρούς συμμάχους πλέον ώστε να καταστούμε τουριστικός προορισμός αριστείας.

Παρακαταθήκη για την περιοχή και όραμα, το οποίο ελπίζω να ακολουθήσει η διοίκηση μας, η έναρξη ενεργειών το 2017, για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού, με την ενεργό κυρίαρχη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, της αυτοδιοίκησης και της στελέχωσης του με ειδικευμένο προσωπικό, αποκλειστικής απασχόλησης στον τομέα, ώστε να θεσμοθετηθεί η πραγματική διαβούλευση στην πολιτική διαμόρφωση στόχων, να υπάρξει ευρύτατος συντονισμός και ακόμη πιο ισχυρός εκσυγχρονισμός στο σχεδιασμό, την προβολή και την επίτευξη αποτελεσμάτων από την εφαρμογή τους για το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή, την δια της παρούσης δήλωσης, παραίτησή μου.

Με εκτίμηση,
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρμόδιος για Θέματα
Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων,
Υποστήριξης Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων

Αμοιρίδης Μιχάλης

Προηγούμενο άρθροΚώστας Αντωνιάδης: “Η Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί στον Παγκόσμιο Τουριστικό Χάρτη λόγω του δρόμου του μεταξιού”
Επόμενο άρθροΑπορρίφθηκε η προσφυγή Μιχαηλίδη στην αποκεντρωμένη για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου