Ανακοίνωση παραίτησης  Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Πρίν κάποια χρόνια συστάθηκε και στελεχώθηκε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ από νεαρά άτομα που είχαν ως στόχο να συμβάλλουν στην συλλογική προσπάθεια για την ανατροπή των μνημονίων και την απαλλαγή της χώρας από την λιτότητα εως την ανοικοδόμηση της κοινωνίας με βάση τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. .Ως οργανικά μέλης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Έβρου , παίξαμε εναν ουσιώδη  ρόλο σε κινητοποιήσεις και κινήματα  που αναφέρονται και δικαιώνουν την χειραφέτηση των λαϊκων στρωμάτων αλλά και του περιβάλλοντος από το σάπιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακο καθεστώς . Αναντίρρητα, το επίδικο αυτής της οργάνωσης ήταν να κινητοποιήσουμε και ενεργοποιήσουμε το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας , την νεολαία.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή διακυβέρνησης και θεωρήσαμε πως οι κινητοποιήσεις αλλά και οι λαικοι αγώνες μας θα δικαιωθούν επιτέλους .Δυστυχώς , οι προσδοκίες μας δεν επαληθεύτηκαν αλλα  αντιθέτως εξαπατήθηκαν και εξαλείφτηκαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και οι υπόλοιπες υπαίσχυντες κυβερνήσεις κατέφυγε στην υπογραφή μνημονίου . Για πρώτη φορά , η ηγετική ομάδα του κόμματος  αναίρεσε το δικαίωμα τόσο του κόμματος όσο και της Νεολαίας  να θέσουν τις αντιρρήσεις τους αλλά και τις κάθετες διαφωνίες τους  με  την συμφωνία-μνημόνιο 3 . Αντιθέτως , με εμμονική βιασύνη ,αντιδημοκρατικές λογικές και αντισυντροφικές συμπεριφορές(όπως στοχοποιήσεις όσων αντέδρασαν και εναντιώθηκαν στην συμφωνία) συνέχισαν το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας με τις ευχές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ .

Με την ανοιχτή μας επιστολή κάνουμε γνωστή την παραίτηση μας από την οργάνωση μελών  Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Εβρου και καταγγέλουμε τις συμπεργιφορές όλων που θεώρησαν το κόμμα ιδιοκτησία τους αλλα και τις εσκεμμένες προσπάθειες τους να εκμηδενίσουν και να περιθωριοποιήσουν την νέα γενιά. Καλούμε την νεά γενιά να παίξει τον  πρωταγωνιστικό ρόλο στην δικαίωση του βροντερού ΌΧΙ του δημοψηφίσματος  με εκ νέου κινητοποιήσεις που θα προωθήσουν την κοινωνική εξέλιξη και την πολιτική αμφισβήτηση των μνημονίων.Το ζητούμενο όλων μας έιναι να ενεργοποιήθει και να απαλλαχτεί η νέα γενιά απο αντιλήψεις απογοήτεσης και απολιτικ λογικές .Θα πρέπει να μην λησμονήσουμε όλα τα εγχώρια και διεθνη συμφέροντα που μας καταδικάσαν σε αιώνια ανεργία , να μεταναστεύουμε σε ξένες χώρες για να επιβιώσουμε αλλά και να μας βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα και στήν ελπίδα μας να δημιουργήσουμε κάτι το διαφορετικό και ανατρεπτικό .Η απάντηση μας  είναι ότι θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς και θα αγωνιστούμε σκληρά και επίμονα για την δικαίωση του ΟΧΙ μεχρι τέλους , την δικαιώση όλων των λαϊκων στρωμάτων για ένα καλύτερο μέλλον αλλα και την ευχαριστήση να μην δικαιωθούν ξανα όλοι αυτοι που μας καταδίκασαν .

 

Κουτρένης Στελιος

Μιλάνος Δημήτρης

Μπατζιακούδης Σταμάτης

Ντουκάκη Ελένη

Προηγούμενο άρθροΈγινε η κλήρωση της Γ’ Εθνικής του μπάσκετ
Επόμενο άρθρο«Ελάτε να παίξουμε ποδόσφαιρο»