Παραμένει Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ναϊτίδης παρά τη διαγραφή του από την παράταξη “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ”

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:50
359 0

Στην ανακοίνωση του ο Δημος Αλεξανδρούπολης αναφέρει: 

Παραμένει Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ναϊτίδης παρά τη διαγραφή του από την παράταξη “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ”

Προ ημερών ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ” κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, γνωστοποίησε την “ομόφωνη” (όπως την χαρακτήρισε) απόφαση να διαγράψει από μέλος της παράταξής του τον κ. Γιάννη Ναιτίδη, αιτούμενος άμεσα “την κατά νόμο αντικατάστασή του στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης από τον επόμενο, εκλεγέντα με τις περισσότερες ψήφους.”

Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν “να αντικαταστήσουν” τον κύριο Ναϊτίδη από Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Κάποιοι τοπικοί σύμβουλοι βιάστηκαν επίσης, να καθίσουν στις πολυθρόνες των αξιωμάτων της τοπικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μετά τη γνωμοδότηση και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, απηύθυνε ερώτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την επίσημη υπηρεσιακή του θέση.

Με την υπ΄αριθ. 5133/23-1-2020 απάντηση στο σχετικό έγγραφο του Δημάρχου το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ρητά ότι η διαγραφή μέλους παράταξης είναι πράξη με πολιτική και μόνο διάσταση, χωρίς να συνδέεται με την απώλεια οποιουδήποτε δικαιώματος ή αξιώματος.

Συνεπώς ο Νόμος σεβόμενος τη Λαϊκή ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών επιτάσσει, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα, χωρίς να δεσμεύονται ή να παίρνουν εντολές από τις παρατάξεις στις οποίες ανήκουν και με τις οποίες εκλέχθηκαν.

Σχετικά άρθρα

Αναστέλλεται προσωρινώς η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αθανασίου Διάκου, στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιουλίου 2017 0
Από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης  ανακοινώνεται ότι αναστέλλεται προσωρινώς η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού…

Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές από καταστήματα και 1 απόπειρα κλοπής από οικία στο Διδυμότειχο

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Δεκεμβρίου 2016 0
Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές από καταστήματα και 1 απόπειρα κλοπής από οικία στο Διδυμότειχο Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για…

Ε.Λαμπάκης: «Εισπράττουμε τους πρώτους καρπούς των προσπαθειών μας» – Χ.Τοψίδης: «Μεγάλη επιτυχία που δέχτηκε μια κυβέρνηση να επενδύσει στην περιοχή μας»

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2015 0
Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ το μεσημερι της Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και…