Παραμένει Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ναϊτίδης παρά τη διαγραφή του από την παράταξη “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ”

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:50
494 0

Στην ανακοίνωση του ο Δημος Αλεξανδρούπολης αναφέρει: 

Παραμένει Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ναϊτίδης παρά τη διαγραφή του από την παράταξη “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ”

Προ ημερών ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ” κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, γνωστοποίησε την “ομόφωνη” (όπως την χαρακτήρισε) απόφαση να διαγράψει από μέλος της παράταξής του τον κ. Γιάννη Ναιτίδη, αιτούμενος άμεσα “την κατά νόμο αντικατάστασή του στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης από τον επόμενο, εκλεγέντα με τις περισσότερες ψήφους.”

Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν “να αντικαταστήσουν” τον κύριο Ναϊτίδη από Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Κάποιοι τοπικοί σύμβουλοι βιάστηκαν επίσης, να καθίσουν στις πολυθρόνες των αξιωμάτων της τοπικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μετά τη γνωμοδότηση και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, απηύθυνε ερώτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την επίσημη υπηρεσιακή του θέση.

Με την υπ΄αριθ. 5133/23-1-2020 απάντηση στο σχετικό έγγραφο του Δημάρχου το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ρητά ότι η διαγραφή μέλους παράταξης είναι πράξη με πολιτική και μόνο διάσταση, χωρίς να συνδέεται με την απώλεια οποιουδήποτε δικαιώματος ή αξιώματος.

Συνεπώς ο Νόμος σεβόμενος τη Λαϊκή ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών επιτάσσει, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα, χωρίς να δεσμεύονται ή να παίρνουν εντολές από τις παρατάξεις στις οποίες ανήκουν και με τις οποίες εκλέχθηκαν.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση της τοπικής αγοράς σε Μακεδονία και Θράκη σύμφωνα με την Υ.ΜΑ-Θ

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Μαΐου 2016 0
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δέχτηκε την Παρασκευή στο Διοικητήριο, την επίσκεψη του Υφυπουργού Δημοσίων…

Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε 2 φορές σκάφος του λιμενικού

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Απριλίου 2021 0
Ενταση επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην οριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας στη Λέσβο, όπου μάλιστα τα ξημερώματα χθες καταγράφηκαν αυξημένες μεταναστευτικές…

“Υπό την προστασία” των ναυαγοσωστών , οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης για το καλοκαίρι!

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουνίου 2016 0
“Υπό την προστασία” των  ναυαγοσωστών ξεκίνησαν να βρίσκονται οι λουόμενοι στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης κατά την περίοδο του καλοκαιριού Καλός καιρός και καλή παρέα είναι ο…

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Δεκεμβρίου 2021 0
Υπογράφηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, παρουσία του υπουργού…