Κοντεύουν πια 3 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά των εκπαιδευτικών στον Έβρο εξακολουθούν να καλύπτονται με την ελπίδα ότι αυτό θα ολοκληρωθεί έστω ως τα Χριστούγεννα… Αποδεικνύεται στην πράξη  ότι τελικά αυτή είναι η  «κανονικότητα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Παρά τις πρόσφατες προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών την προηγούμενη εβδομάδα τα κενά παραμένουν στο Μουσικό Γυμνάσιο & την Α’ Μουσικού Λυκείου  στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα λείπουν καθηγητές για γκάιντα, μάθημα υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές αφού το σχολείο έχει κατεύθυνση παραδοσιακής  μουσικής, λείπουν καθηγητές πιάνου, ντραμς,  ηλεκτρικής κιθάρας.

Επιπλέον είναι γνωστή η ανυπαρξία δωρεάν βιβλίων για τα ειδικά μαθήματα και τα μουσικά όργανα  προσφέρονται από το Δήμο, από χορηγίες και φυσικά από τους γονείς χωρίς να καλύπτονται οι ανάγκες. Η σίτιση στο σχολείο ξεκίνησε μόλις την περασμένη βδομάδα και η έλλειψη αιθουσών εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα αφού ήδη η σχολική μονάδα βρίσκεται στην τέταρτη χρονιά λειτουργίας με περισσότερους μαθητές.  Από την πλευρά του  Δήμου δεν δίνεται -άμεσα έστω- η προσωρινή λύση των προκάτ αιθουσών, με ό,τι σημαίνει προκάτ αίθουσες για ένα σχολείο και μάλιστα Μουσικό…..

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά ήρθε στη Βουλή συγκεκριμένο άρθρο στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις»( και συνολικά το σχέδιο νόμου ) που φέρνει μια σειρά αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία, στον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

-Κύρια μετατρέπεται η μουσική εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε μια νέα αγορά επαγγελματικής μουσικής ειδίκευσης, που θα αναγκάσει τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

-Καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα αισθητικής παιδείας, και επομένως αίρεται η υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει ενιαία και ισότιμα όλα τα μέσα για τη στήριξη των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να οργανώσουν τη δράση τους απαιτώντας:

 να αποσυρθεί το άρθρο 40, παρ. 5γ από το Σχέδιο Νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ

 να καλυφθούν αμέσως τα κενά εκπαιδευτικών στα μουσικά μαθήματα

 να δοθεί λύση στο κτιριακό

Καλούμε την τοπική ΕΛΜΕ να οργανώσει διαμαρτυρία στη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Συνάδελφοι, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς έχουμε ευθύνη και καθήκον να βάλουμε εμπόδια στο σχολείο των δημοσιονομικών περικοπών, της ημιμάθειας, των ταξικών φραγμών.  Να διεκδικήσουμε το σχολείο που μέχρι τα δεκαοχτώ τους χρόνια θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, ένα σχολείο που δεν θα μπαίνει στην υπηρεσία των συμφερόντων των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων, του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου για την απεργία της 28ης Νοεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΤο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (στο Αρίστηνο) επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς