Την Κυριακή 27/1 στις 7μ.μ. στο ξενοδοχείο Grecotel (πρώην «Εγνατία») στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019. 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε μέρος του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον δήμο Αλεξανδρούπολης  καθώς και μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Ν. Έβρου για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας καί Θράκης (ΑΜ-Θ).

Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Και ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΒΡΟΥ 2019

  1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΖΩΗ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  2. ΒΛΙΣΣΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΣΥΝΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
  3. ΚΑΛΟΥΤΣΑ ΠΕΡΣΙΑ ΣΥΝΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Δ.Σ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
  4. ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΟΥΦΛΙ
  5. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΣΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  6. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
  7. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΔΙΔ/ΤΕΙΧΟ
  8. ΡΙΖΟΥΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΗ
  9. ΣΙΣΚΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
  10. ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2019

Aντώνογλου Χρήστος Γιατρός παθολόγος  Αλεξ/πολη
Αλεάντ   Μαμντούχ Γιατρός χειρουργός  Αλεξ/πολη
Βαρσαμάκης Χρήστος Ελεύθερος Επαγγελματίας,πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Φερών
Βαφειάδης Ηλίας Τεχνολόγος Ακτινολογίας   Αλεξ/πολη
Βλισίδου  Εύα Σύμβουλος Δημοτ. Κοινότητας,Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αλεξ/πολης
Γερμαλίδης Γιώργος Ιδιωτικός Υπάλληλος  Φέρες
Γιαννελάκης Νίκος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Δινδίνης Νίκος Εκπαιδευτικός , γραμματέας συλλ. Εκπ/κων Α/ΘΜΙΑΣ
Δραμανίδου Νίκη Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ. Α΄ΕΛΜΕ
Ελευθεριάδης Αλέξανδρος Ελεύθερος Επαγγελματίας  Αλεξ/πολη
Ελευθεριάδης Δημήτρης  Συνταξιούχος Εφοριακός
Θεοδωράκης Δημήτρης Τεχνολόγος Ακτινολογίας
Καραμανίδου Βάσω Ιδιωτικός Υπάλληλος Ν. Χιλή
Κασάπη Έφη Τραγουδίστρια
Κοϊνάκη Βίκυ Ιδιωτικός Υπάλληλος, Αντιπρόεδρος  του ΕΘΝΙΚΟΥ & Έφορος Αντιπτέρισης.
Κοσμίδου Ταμάρα Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δήμου Αλεξ/πολης
Κυλίμος Κυριάκος Φιλόλογος, Σχεδιαστής κόμικς  Αλεξ/πολη
Μακρυγιάννη  Λίτσα  Ιδιωτικός Υπάλληλος , μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών  & ΤΕ  ΕΕΔΥΕ
Μιχαηλίδης Γιώργος Αγρότης   Αγνάντια
Μουλούδης  Πολύμερος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός
Νεράντζης Νίκος Λογιστής
Παντελίδης Θόδωρος Σύμβουλος Δημοτ. Κοινότητας Φερών, Αγρότης
Πατλάκας Θόδωρος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Σερμπέζης Δημήτρης Εκπαιδευτικός, Μέλος Δ.Σ. Δασκάλων, Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ
Τεκτονίδης Γιώργος Συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος
Τερζίδης Αλέκος Ξενοδοχουπάλληλος Συντ/χος  Τραιανούπολη
Τρέλλη Φανή Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Τσαγιαννίδης  Ιορδάνης Τραυματιοφορέας  Αισύμη
Φωτιάδου  Βικτώρια Γιατρός ακτινολόγος
Χατζάκη Δάφνη Εκπαιδευτικός
Χατζηλιάδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός,πτυχιούχος Ευρωπαικού Πολιτισμού, Αγγλικών-Γερμανικών.
Χατζηνικολάου Δημοσθένης Συνταξιούχος ΔΥ  Μάκρη

Σάββας Δευτεραίος, μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ομιλία:

Τις τελευταίες μέρες όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες των διεργασιών και των μετακινήσεων που γίνονται στο πολιτικό (εμείς το λέμε σάπιο) σύστημα και ταυτόχρονα διαπιστώνουμε αλλεπάλληλες μετακινήσεις και μετεγγραφές Δημοτικών Συμβούλων και Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που αλλάζουν Συνδυασμούς ως μπαλαντέρ ενώ συμφωνούν με τις στρατηγικές επιλογές της Κεντρικής Εξουσίας και των κομμάτων που εναλλάσσονται σε αυτήν.
Εμάς μας κατηγορούν για «κλειστό» ψηφοδέλτιο και ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι. Απαντάμε λοιπόν: Είμαστε το πιο ανοιχτό και πιο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο από κάθε άλλο. Ανοιχτό σε εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αγρότες, μικροεπαγγελματίες που θέλουν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πρωτοστατήσουμε σε αγώνες και διεκδικήσεις όχι μόνο για να ανακουφιστεί και να πάρει ανάσες ο λαός από την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται αλλά και για να εμπνευστεί ο λαός για να σταθεί στα πόδια του και να βρεθεί σε θέση επίθεσης για τα δικαιώματά του, για μια καλύτερη ζωή.
Είμαστε όμως και ανεξάρτητοι. Ανεξάρτητοι από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ανεξάρτητοι από συμφέροντα που εξυπηρετούν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν διστάζουμε να αντιταχθούμε σε κάθε ένα από τα μέτρα που μας ρημάζει τη ζωή καθώς και στο σύνολο αυτής της πολιτικής που εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις είτε είναι αυτοδύναμες είτε είναι συνεργασίας. Ταυτόχρονα όμως είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας και την προάσπιση αυτών.
Αντίθετα οι υπόλοιποι κρύβονται. Γι’ αυτό (οι άλλοι υποψήφιοι) αποσιωπούν ότι δεν είναι απλά πρόσωπα που ξαφνικά ή και διαχρονικά αποφάσισαν να ασχοληθούν με την Τοπική Διοίκηση. Δεν ξύπνησαν κάποιο πρωί και είπαν: «Πρέπει να σώσω την Αλεξανδρούπολη». Είναι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και είναι υπόλογοι για την πολιτική που έχουν εφαρμόσει στο παρελθόν αλλά και στο σήμερα, μία πολιτική η οποία τσακίζει την εργατική λαϊκή
οικογένεια, τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα. Γι’ αυτό τα προεκλογικά τους προγράμματα όλων ανεξαιρέτως είναι παρεμφερή αν όχι πανομοιότυπα. Οι διαφορές τους βρίσκονται στο αν θα βάλει η τάδε ή η δείνα εταιρεία τους λαμπτήρες LED και όχι στο ότι ο φωτισμός αυτός που πράγματι είναι καλύτερος και αποδοτικότερος θα πληρωθεί με δάνειο εκατομμυρίων που παίρνει ο Δήμος και που φυσικά φορτώνεται στις πλάτες του λαού και όχι από τις δημόσιες επενδύσεις.
Όσο όμορφη και φωτεινή και αν γίνει η Πόλη μας θα συνεχίσει να έχει άνεργους, θα συνεχίσει να έχει χαμηλά μεροκάματα και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Εξ άλλου με όλες τις κυβερνήσεις η Δημοτική αρχή του κ.Λαμπάκη πρωτοστάτησε στις κυβερνητικές επιλογές, στην εφαρμογή των μνημονιακών νόμων, στην κήρυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε τουριστική ζώνη για να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, πρωτοστάτησε (μαζί με τους υπόλοιπους) στις λευκές νύχτες που είναι μαύρες και άραχνες για τους εργαζόμενους, δεν έκαναν τίποτα για να αντισταθούν στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου και την εισβολή των ΜΚΟ σε αυτές.
Από δίπλα και οι άλλες παρατάξεις που συμμετείχαν στο Δημ. Συμβούλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των Δημ. Τελών με ταυτόχρονη αύξηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τράπεζες, πολυκαταστήματα δεν στηρίχθηκε και φυσικά δεν ψηφίστηκε από κανέναν δημοτικό σύμβουλο πλην των τεσσάρων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Την ίδια τύχη είχε και η τιμολογιακή πρόταση μας για την ύδρευση, αλλά και μια σειρά άλλη προτάσεων όπως στάθμευση αυτοκινήτων, προσχολική αγωγή, συντήρηση σχολικών μονάδων κλπ

Καμιά από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις και κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους που «άλλαξαν φανελάκι» και πέρασαν σε νεοσύστατες παρατάξεις ή έφτιαξαν νέες δεν καταψήφισε την Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων. Μια μελέτη που προβλέπει πεζοδρόμηση ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας (τα λεγόμενα γούνερφ) σχεδόν σε όλη την Αλεξανδρούπολη. Όλοι όμως σήμερα φωνάζουν και ξιφουλκούν για την οδό Κύπρου, ξεχνώντας όλο το υπόλοιπο σχέδιο. Η Λαϊκή Συσπείρωση μόνο το
καταψήφισε προτείνοντας πρώτα τη δημιουργία υποδομών. Συγκεκριμένα ολοκλήρωση του μικρού περιφερειακού δρόμου, δημιουργία νέας μεγάλης περιφερειακής οδού που θα παρακάμπτει και τη Ν. Χηλή, περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, πύκνωση αστικής συγκοινωνίας ή ακόμη και δημοτική συγκοινωνία με χαμηλό εισιτήριο και φυσικά βελτίωση του συνόλου του οδικού δικτύου. Αντίθετα ήρθε η εξαγγελία για διώροφο χώρο στάθμευσης με χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ, στην «πλατεία» Αγ. Νικολάου (μην ψάχνετε την πλατεία, έτσι βαφτίστηκε το κρέας ψάρι, συγνώμη, η σωστή έκφραση είναι βαφτίστηκε η αυλή πλατεία). Πέρα από πολλές διαφωνίες που έχουμε σκεφτείτε τη λύση που προκρίνει για το κυκλοφοριακό πρόβλημα η δημοτική αρχή. Μεταφέρει τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης.
Βέβαια σύσσωμες οι άλλες παρατάξεις (πιθανά) θα διαφωνήσουν (βλέπετε είναι προεκλογική περίοδος). Στην πράξη, στην ουσία και στις εξαγγελίες τους τα όνειρα που βλέπουν είτε στον ύπνο τους, είτε με ανοιχτά μάτια είναι στοχευμένα σε υπέργειες καφετέριες, τραμ, κήπους στις ταράτσες των πολυκατοικιών κα. Μια όπως λένε ωραία πόλη.

Για μας ωραία πόλη είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για μας όμορφη πόλη είναι αυτή που έχει ευτυχισμένους ανθρώπους, με εργασία με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Για μας αναγκαίος είναι ο αγώνας, η διεκδίκηση της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους. Για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη στην οποία οι δημότες της ξέρουν πως η δημοτική αρχή βρίσκεται μαζί τους και αντιτάσσεται στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Ωραία πόλη, όμορφη πόλη είναι αυτή που η δημοτική αρχή εξασφαλίζει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες (θυμηθείτε το κόστος εισιτηρίου στη Δημοτική πλαζ και σκεφτείτε ότι ακόμη και η παραλία του Εγνατία στερείται ουσιαστικά ικανοποιητικής πρόσβασης). Για μας ωραία πόλη δεν είναι αυτή που η Δημοτική Αρχή ξεπουλά πάνω από 500 στρέμματα σε Ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία για υδροπονική καλλιέργεια αντί με χαμηλή μίσθωση να τα εκχωρήσει σε φτωχούς αγρότες για να αξιοποιήσουν την ακριβοπληρωμένη γεωθερμία. Ούτε όμορφη, ούτε ωραία είναι η πόλη που καλοδέχεται αμερικάνικες βάσεις ή ακόμη περισσότερο που καλεί, προτρέπει τους Αμερικάνους να μεταφέρουν τη βάση του Ιντζιρλίκ (πυρηνικά) στην περιοχή του Δήμου του, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Καμιά από τις υπάρχουσες και νεοσύστατες παρατάξεις δεν έχει εναντιωθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Από την άλλη μεριά η «Λαϊκή Συσπείρωση» χαρακτήρισε ξεκάθαρα το Δήμαρχο ως ντίλερ των Αμερικάνων.
Εμείς λοιπόν καλούμε το λαό να απαντήσει άφοβα, τολμηρά και δυναμικά: τι δήμαρχο θέλουμε; Δήμαρχο – υπηρέτη που θα διαχειρίζεται τις εντολές της κυβέρνησης, της ΕΕ, των επιχειρηματικών συμφερόντων ή δήμαρχο που μαζί με τον εργαζόμενο λαό θα διεκδικεί λύσεις;

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί έχουν δείξει το πρόσωπό τους όσες μάσκες και αν φορέσουν. Σε περισσότερα αν όχι σε όλα τα θέματα, συμφωνούν και παράλληλα συναινούν σε κρίσιμες αποφάσεις για το θεσμικό πλαίσιο έτσι όπως διαμορφώθηκε με τον «Κλεισθένη» που ουσιαστικά προβλέπει την οικονομική στήριξη των δήμων στη φοροληστεία των δημοτών που συνδυάζεται με τη συνολική φοροληστεία του λαού από την κεντρική εξουσία. Συμφωνούν στη λογική της ανταποδοτικότητας (θέλεις να αναπνεύσεις πρέπει να πληρώσεις). Συμφωνούν στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των υποδομών του δήμου για να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών.

Οι τοπικές εκλογές δεν είναι άσχετες από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και οι εργαζόμενοι εξαιτίας της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν ισχύει η λογική από δω οι δήμοι και από κει η κυβέρνηση. Οι δήμοι έχουν μετεξελιχθεί σε κυβερνητικό εργαλείο εφαρμογής αυτής της βάναυσης πολιτικής. Αντίθετο με αυτή την πολιτική είναι το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ένα ψηφοδέλτιο που έχει δοκιμαστεί στην καθημερινότητα και μπορεί να κοιτά το λαό του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα μάτια. Είναι ο ψηφοδέλτιο το οποίο στηρίζει το ΚΚΕ. Απαρτίζεται από μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, από οπαδούς από φίλους του ΚΚΕ αλλά και από ανθρώπους που μπορεί να συμφωνούν σε ελάχιστα με το ΚΚΕ αλλά έχουν ξεκάθαρο ότι πρέπει να αγωνιστούν, πρέπει να δώσουν τη μάχη. Και πρέπει παραπέρα να δώσουμε τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, όσες κι αν είναι αυτές. Πρέπει ο κόσμος να μην εγκλωβιστεί στη λογική του μικρότερου κακού κα να δυναμώσει το ΚΚΕ στην περιφέρεια, στο δήμο, στις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Προηγούμενο άρθροH Βίβιαν Κουρμπανιάν νέα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕνημερωτική συνάντηση της παράταξης “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ!” με τον Αθλητικό Όμιλο Θράκης και το Αθλητικό Σωματείο ΚΥΚΛΩΠΕΣ