ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Τα 5 «όχι» που θα ψηφίσουμε στη Βουλή

Τα 5 «όχι» που θα πει η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου που θα έρθουν στη Βουλή ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας παράλληλα ότι «δεν θα γίνει το δεκανίκι του Αλέξη Τσίπρα».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η κα Γεννηματά διευκρίνισε ότι ψήφισε μεν επί της αρχής «αρκετά από τα προαπαιτούμενα το καλοκαίρι για να αποτραπεί το Grexit και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού» τονίζοντας ότι εξακολουθεί να θεωρεί το 3ο Μνημόνιο «ως το επαχθέστερο όλων με διατάξεις που θίγουν ευθέως τα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσμα της άνευ όρων παράδοσης του κ. Τσίπρα». Ωστόσο διεμήνυσε ότι «λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε 5 εξαρχής αρνητικά, υφεσιακά και άδικα σημεία του Μνημονίου» τα εξής:

Τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας.

την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών

την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση

την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα δε στο θέμα των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας.

Οπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οφείλει να βελτιώσει αυτούς τους όρους, με σκληρή διαπραγμάτευση και προτάσεις με τα σχετικά ισοδύναμα, όπως οφείλει και να επαναδιαπραγματευτεί σωστά την εξειδίκευση των ανοιχτών θεμάτων του Μνημονίου, στους εφαρμοστικούς Νόμους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι «έρχεται φοροκαταιγίδα» και πως οι πληροφορίες για τις αλλαγές στο φορολογικό, «συνιστούν φοροκαταιγίδα που θα πλήξει καίρια τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και γενικότερα τη μεσαία τάξη».

Κάνοντας απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος υποστήριξε ότι «σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και πολωτική εκλογική αναμέτρηση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία» καθώς «καταφέραμε να αυξήσουμε την δύναμή μας – όχι μόνο σε ποσοστά αλλά και κατά δεκάδες χιλιάδες ψήφους, έναντι του αθροίσματος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Ιανουαρίου». Επέκρινε δε όσους «προέβλεπαν την εξαφάνιση μας από τον πολιτικό και κοινοβουλευτικό χάρτη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά και όσοι την επεδίωκαν απέτυχαν παταγωδώς!». Υπενθύμισε δημοσιεύματα «που υποστήριζαν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην πιάσει το εκλογικό όριο του 3%, μπορεί να μην μπει στην Βουλή» και τόνισε: «Οι Κασσάνδρες, που είχαν προδικάσει την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ έκαψαν όλες τις προφητείες τους». Επεσήμανε πως η πρόσκλησή της για «επιστροφή στο κοινό μας σπίτι» έγινε αποδεκτή, συσπείρωσε χιλιάδες πολίτες.

Προανήγγειλε τέλος αναλογική εκπροσώπηση στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μέσα στην Βουλή και στο Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο.

Επανέλαβε τέλος με έμφαση, την ανοικτή πρόσκληση «προς όλα τα Κόμματα, τις Κινήσεις, τις προσωπικότητες του χώρου μας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με σεβασμό πάντα στην αυτονομία τους».

Θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αναλαμβάνοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Η Φώφη Γενννηματά κατέληξε με μια αναφορά στην «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη:

«Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι! Αυτή είναι η δέσμευση μου απέναντι σας. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο».

www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: «Υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί το νέο θανατηφόρο ατύχημα στον βόρειο κόμβο της Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροΕυριπίδης Στυλιανίδης: Αρχίζει εθνική περιπέτεια στη Θράκη