Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Ανάγκη ενημέρωσης, εποπτείας και προληπτικά τεστ για την περιοχή της Τ.Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη 

Δημοσιεύτηκε στις: at 10 Απριλίου 2020
196 0

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει η είδηση της δραματικής εξέλιξης στην Λάρισα η οποία επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη συνολική ζωή της πόλης, με την επιβεβαίωση 20 κρουσμάτων κορωνοϊού, μεταξύ των 29 δειγμάτων που ελήφθησαν από το περιβάλλον 32χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται ασθενής από ιό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Θυμίζω πως προ ημερών στην Αλεξανδρούπολη ήρθαν στην δημοσιότητα επώνυμες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων από την περιοχή της οδού Τ.Άβαντος για ελλιπή μέτρα εποπτείας και ενημέρωσης από πλευράς της δημοτικής αρχής. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες υπήρξαν και για απουσία απολυμάνσεων σε δρόμους και κάδους της περιοχής.

Είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων συμπολιτών μας παραμένουν  αναλφάβητοι και ζουν στα όρια της φτώχειας, έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση και ιδιάζουσα νοοτροπία.

Σε μια υποβαθμισμένη περιοχή που αποτελεί διαχρονικά υγειονομική βόμβα για ολόκληρη την πόλη, είναι δεδομένο πως στην συγκεκριμένη συγκυρία χρειάζεται ειδική μεταχείριση.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να ενταθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, να υπάρξει οργανωμένη και συνεχή ενημέρωση αλλά και εποπτεία στην αυστηρή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της πολιτικής προστασίας, καθώς και μια σειρά από δειγματοληπτικά τεστ, με σκοπό να περιορίσουμε τυχόν εξάπλωση της πανδημίας σε ολόκληρο τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος οι κοινωνικές δομές θα πρέπει να προβούν σε λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων της περιοχής και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης εκλέγεται την Κυριακή 13-11-2016

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2016 0
Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου της πολυπληθέστερης…

Δήμος Ορεστιάδας: Κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις του αγροκτήματος Οινόης-Σάκκου Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Οκτωβρίου 2021 0
Στις 29/09/2021, στο Δήμο Ορεστιάδας, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασιλείου και της αναδόχου εταιρείας, του έργου…