Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Δεν νομιμοποιείται μετά τις 26 Μαΐου, ο κ. Λαμπάκης να καταστρέψει ένα ρυμοτομικό σχέδιο 150 ετών”

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:43
636 0

Δεν νομιμοποιείται μετά τις 26 Μαΐου, ο κ. Λαμπάκης να καταστρέψει ένα ρυμοτομικό σχέδιο 150 ετών.

Στο τέλος του Ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878), ένα τμήμα του Ρωσικού στρατού κατέφτασε στην Αλεξανδρούπολη την οποία και απελευθέρωσε την 18η Ιανουαρίου 1878. Ο Ρώσος στρατιωτικός διοικητής Στάμποκ διέταξε τον σχεδιασμό του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, από τους Μηχανικούς του 9ου Συντάγματος οι οποίοι στηρίχθηκαν στο σχέδιο της Οδησσού, υλοποιώντας ένα εξαιρετικό σχέδιο που έλαβε υπόψη του τη θέση της πόλης της Αλεξανδρούπολης στο χώρο αλλά και στο χρόνο και καθόρισε την μετέπειτα εξέλιξή της. Η πόλη αναδείχθηκε και επεκτάθηκε με ένα σχέδιο με ευθείες και μεγάλες οδούς, με λεωφόρους και με πλατείες, δίνοντας βαρύτητα στην υπέροχη θέα και στην ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Μετά από 150 χρόνια και ύστερα από την αψυχολόγητη ενέργεια του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης να κλείσει την οδό Κύπρου, τον μοναδικό άξονα της πόλης που οδηγούσε απευθείας στο λιμάνι, η πόλη κινδυνεύει να χάσει πλέον και το πλάτος της παραλιακής της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου, κατά 3 ολόκληρα μέτρα.

Σε μια εργολαβία προεκλογικού χαρακτήρα, προϋπολογισμού 1.200.000€, η δημοτική αρχή αποφάσισε την διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης παραπλεύρως του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», καθώς και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στο δυτικό και νότιο τμήμα της παραλιακής οδού, γεγονός που σημαίνει κατάργηση σημαντικού αριθμού θέσεων στάθμευσης, αλλά το σημαντικότερο μείωση του πλάτους της οδού κατά τρία (3) ολόκληρα μέτρα!

Πριν από δύο εβδομάδες καλέσαμε δημόσια τον κ. Λαμπάκη, όπως μας άκουσε και ακύρωσε το θέμα της μονοδρόμησης, να αναλογιστεί τις ευθύνες του αλλάζοντας την χάραξη του ποδηλατοδρόμου και την μεταφορά του προς την πλευρά του πεζοδρομίου και των κοινόχρηστων χώρων. Ταυτόχρονα να μειώσει το πλάτους του στο μισό, όπως ακριβώς συμβαίνει ακόμη και σε μεγαλουπόλεις με πολλαπλάσιο πληθυσμό.

Σε απάντησή μας η δημοτική αρχή έδειξε αμετανόητη και μάλιστα την Πέμπτη 11 Απριλίου του 2019, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του maximum fm 93.6 δεσμεύθηκε δημόσια, πως το έργο του ποδηλατοδρόμου είχε καθυστερήσει λόγω καιρικών συνθηκών και πως θα ξεκινούσε την Δευτέρα στις 15 Απριλίου, γεγονός το οποίο φυσικά και δεν συνέβη.

Υπό το βάρος των πιέσεων μας και μπροστά στην γενικότερη κατακραυγή που θα επιφέρει μια τέτοια απόφαση, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, δεν σχεδιάζει να ακυρώσει το καταστρεπτικό αυτό έργο για την πόλη, αλλά δυστυχώς να εξαπατήσει πολιτικά τους δημότες, μεταθέτοντάς το παρανόμως για ακριβώς μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου!

Η διαφαινόμενη εκλογική του ήττα και η εκδικητικότητα που επιδεικνύει σε παρόμοιες περιπτώσεις, έχει φέρει σε δύσκολη θέση ακόμη και τους στενούς του συνεργάτες που θα βρεθούν σε δεινή θέση να διαχειριστούν ένα έργο το οποίο θα φέρει τεράστια κυκλοφοριακή αναστάτωση εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου και για το οποίο δεν θα υπάρχει καμία απολύτως ηθική νομιμοποίηση μετά την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, μια και η θητεία τους δυστυχώς θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2019.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΑΝΑ.Σ.Α»

Σχετικά άρθρα

ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΟΛΥ-ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ… (γράφει ο Αθανάσιος Δρούγος)

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Ιουνίου 2020 0
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όσα γράφει ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής – Ειδικός σε θέματα Παγκοσμιας ασφάλειας κ. Αθανάσιος Δρούγος