Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Επίκαιρη όσο ποτέ η προ ετών ιδέα για ομογενειακό χωριό στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:25
77 0

Σαράντα πέντε αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί από συνταξιούχους τους εξωτερικού από τις αρχές του έτους κάτι που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για τη νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα και αφορά την φορολογική μετανάστευση συνταξιούχων προς την Ελλάδα.

Τα 45 ζευγάρια θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας απολαμβάνοντας, εκτός από τον ήλιο και την μεσογειακή διατροφή, πλέον και την χαμηλή φορολογία.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς έχει προσελκύσει κατά κύριο λόγο συνταξιούχους από την Σκανδιναβία και την Γερμανία.

Παράλληλα όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, είναι συνεχείς οι αναφορές του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την τεράστια σημασία της έννοιας “silver economy” η οποία αφορά μία παγκόσμια αγορά αγαθών και υπηρεσιών, που απευθύνονται αποκλειστικά σε ηλικιωμένους και συνταξιούχους, ανταποκρινόμενη στις ειδικές ανάγκες της ηλικίας αυτής σε ζητήματα διαμονής, υγείας, αναψυχής και κατανάλωσης.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις επικείμενες αλλαγές που θα επιφέρει η πανδημία στο άμεσο μέλλον, καθιστούν επίκαιρη την προ ετών ιδέα για την δημιουργία ενός Ομογενειακού Χωριού στον Έβρο.

Θυμίζουμε πως περισσότεροι από 800 μετανάστες της Γερμανίας από τον Έβρο είχαν δηλώσει συμμετοχή για το ομογενειακό χωριό σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Η αρχική απόφαση για τη δημιουργία του χωριού είχε ληφθεί ομόφωνα τον Αύγουστο του 1998 στο Δ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών και ακολούθησαν σχετικές αποφάσεις από τα μετέπειτα νομαρχιακά συμβούλια.

Δυστυχώς το όλο εγχείρημα «κόλλησε» κυρίως σε γραφειοκρατικά ζητήματα που είχαν να κάνουν με την επιλογή του χώρου, τον χαρακτηρισμό του ως δασική έκταση κλπ κλπ.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον, που σε εκείνη την προσπάθεια συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Γερμανίας και κεντρικής Ευρώπης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δημιουργίας Ομογενειακού Χωριού του Συλλόγου Εβριτών Στουτγκάρδης.

ΠΑΥΛΟΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Αρχιτέκτονας μηχανικός-
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Σχετικά άρθρα

Σταύρος Κελέτσης: “Αυτονόητα ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού – Καταθέτω το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης στη μάχη κατά του Κορονοϊού”

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
Είναι αυτονόητο πως θα ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού, για κατάθεση του 50% της βουλευτικής μου αποζημίωσης τους επόμενους δύο…

“Η μεγάλη ιδέα του Ερντογάν, είναι μεγαλύτερη, και από πιο μεγάλο, από τον προχθεσινό σεισμό” (γράφει ο Χρήστος Κηπουρός)

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Νοεμβρίου 2020 0
“Η μεγάλη ιδέα του Ερντογάν, είναι μεγαλύτερη, και από πιο μεγάλο, από τον προχθεσινό σεισμό”   “Από τη διπλωματία των…

282 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 2.199 νέα κρούσματα – 111 νέοι θάνατοι -596 διασωληνωμένοι)

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Δεκεμβρίου 2020 0
Κατά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας, ανακοινώθηκαν σήμερα 111 θάνατοι, 596 διασωληνωμένοι ασθενείς 2.199 νέα κρούσματα…

Στη Βουλή φέρνει η Ν. Γκαρά τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στην ΑΜ-Θ

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Νοεμβρίου 2020 0
Την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται στην τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία,…

Διανομή προϊόντων του Προγράμματος «Επισιτιστική Βοήθεια και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ από το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2019 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΦΑΡΟΣ ΑΡΩΓΗΣ» ,  ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστική Βοήθεια και Βασική…