Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Η παραίτηση του Προέδρου στο Πολυκοινωνικό, υποδηλώνει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί τις κοινωνικές δομές του Δήμου

Δημοσιεύτηκε στις: at 7 Απριλίου 2020
130 0

Η παραίτηση του Προέδρου στο Πολυκοινωνικό, υποδηλώνει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί τις κοινωνικές δομές του Δήμου

Την κρίσιμη στιγμή που οι δημότες πλήττονται από την πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός, η νέα δημοτική αρχή δείχνει αδύναμη, πέρα από κινήσεις εντυπωσιασμού, να διαχειριστεί με ουσιαστικό τρόπο τις κοινωνικές δομές του Δήμου της Αλεξανδρούπολης.

Αποτέλεσμα αυτής της δυσάρεστης κατάστασης, η σημερινή  παραίτηση του δημοτικού συμβούλου κ.Ραπτόπουλου και μέλους της παράταξης του δημάρχου, από την θέση του προέδρου στο Πολυκοινωνικού Κέντρο.

Ενδεικτικό γεγονός των πολλών λανθασμένων χειρισμών του κ.Ζαμπούκη, ήταν και η εξαίρεσή μου ως ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, από την από 24-3-2020 τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων ανακούφισης για τις τοπικές επιχειρήσεις και τους δημότες λόγω της πανδημίας.

Αποτέλεσμα αυτής της πράξης, να μην συμπεριληφθεί στην κρίσιμη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε δια περιφοράς, η πρότασή μου για την χορήγηση διατακτικών σε άπορους δημότες, ως μέτρο ανακούφισης λόγω COVID-19 εν όψει ΠΑΣΧΑ.

Έτσι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου σε αυτή την δύσκολη περίοδο έχασαν την ευκαιρία να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα που έχει ο Δήμος να χορηγεί σε άπορους δημότες διατακτικές για την κάλυψη ειδών διαβίωσης, σε εφαρμογή των διατάξεων του εδαφίου 2αα του άρθρου 37 του Ν.3801/2009 (ΦΕΚ 163/Α/4-9-2009 ) ,« ….περιοδική ενίσχυση άπορων δημοτών με είδη ένδυσης, παροχή φαρμάκων και διατακτικών , προμήθεια αναγκαίων για τη διατροφή τους ειδών, κατά την εορτή του Πάσχα …».

Η συνολικη δαπάνη θα μπορούσε νομίμως να βαρύνει τον Κ.Α.15.6481.01 «Δαπάνες για είδη διαβιώσεως και περιθάλψεως», σε ότι αφορά διατακτικές ποσού ανάλογου, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα έπαιρναν υπόψη οι κοινωνικοί λειτουργοί των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η επιλογή των καταστημάτων για τα είδη διατροφής δεν θα γινόταν με ανάθεση, αλλά θα είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης επιλογής των δικαιούχων των διατακτικών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις κόβουν την όρεξη κάθε αλαζόνα επιβουλέα υπερασπιζοντας τα Εθνικά Δίκαια μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Νοεμβρίου 2020 0
O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη,…

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος»

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουλίου 2016 0
Σε ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σχετικά με τις εξελίξεις στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος ΑΕ» αναφέρονται τα εξής: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Μαρινόπουλο…