Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Καταργούν θέσεις στάθμευσης-φορτοεκφόρτωσης ενώ τις προβλέπει ρητά το έργο (ΕΣΠΑ) στην πλατεία του Φάρου. Καταρρίπτεται η δικαιολογία της δημοτικής αρχής ότι δεν αλλάζει το φυσικό του αντικείμενο

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:21
536 0

Δυστυχώς και ενώ θα μπορούσε να έχει τροποποιηθεί από την αρχή το έργο «επέκταση ποδηλατόδρομου-διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης», τόσο ως προς το πλάτος όσο και προς την χάραξη του ποδηλατόδρομου, η σημερινή δημοτική αρχή μπροστά στον κίνδυνο της μονοδρόμησης και της εκτροπής των οχημάτων προς στην οδό Ψαρρών, αποφάσισε την τελευταία στιγμή εσπευσμένα να προχωρήσει σε αλλαγές που δυστυχώς είναι προς την λάθος κατεύθυνση, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Αλλαγές οι οποίες επηρεάζουν σαφώς το φυσικό αντικείμενο και τις παραδοτέες ποσότητες, κάτι το οποίο όπως δήλωναν αν συνέβαινε θα έθετε σε κίνδυνο την χρηματοδότηση του έργου (ΕΣΠΑ).

Συγκεκριμένα αντί να μειώσουν τις ποσότητες της επέκτασης της πλατείας του Φάρου και του εκεί ποδηλατόδρομου διατηρώντας το σημερινό ρεύμα κυκλοφορίας, αποφάσισαν σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου τα εξής παράλογα:

Να αποξηλώσουν την διαχωριστική νησίδα και τα φωτιστικά τύπου led (χωρίς αυτό να προβλέπεται στην μελέτη) και να μειώσουν τις ποσότητες στο σύνολο της επέκτασης των πεζοδρομίων στην βόρεια πλευρά, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των προβλεπόμενων από την εγκεκριμένη μελέτη θέσεων στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης.

Συνεπώς αν εφαρμοσθούν οι ανωτέρω αλλαγές πέρα από τους κινδύνους για την οικονομική επάρκεια του έργου, θα επιφέρουν και πλείστα κυκλοφοριακά προβλήματα από την κατάργηση των χωρών της αναγκαίας καθημερινής φορτοεκφόρτωσης των παρακείμενων καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, σε ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας με συνολικά μόνο δύο ρεύματα, καθώς και επί πλέον επιβάρυνση με τις νέες χαμένες θέσεις στάθμευσης.

Όλα αυτά τα ζητήματα τα έχω φέρει με σχετική μου ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση.

Επί πλέον ερωτώ να εξηγηθεί πως είναι δυνατόν το πλάτος του ποδηλατόδρομου όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί να ποικίλει σε διάφορα σημεία της διαδρομής του μεταξύ 2,8μ. και 1,80μ. κάτι που υποτίθεται πως απαγορευόταν από τις προδιαγραφές, σύμφωνα με όσα δήλωνε δημόσια ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων το τελευταία διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ.

Μάλιστα για την καλύτερη κατανόηση του θέματος από πλευράς όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των ενδιαφερομένων φορέων και δημοτών, ζητώ να υπάρξει σύντομη παρουσίαση από πλευράς της τεχνικής υπηρεσίας με προβολή οπτικού υλικού από τις κατόψεις με την ανάπτυξη του ποδηλατόδρομου, αλλά και των τμημάτων στα οποία γίνεται η επέκταση των πεζοδρομίων στην περιοχή του Φάρου.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απέκλεισε τη φυτική παραγωγή και τις νέες καλλιέργειες από τη νέα προκήρυξη για τις Βιολογικές Καλλιέργειες”

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαρτίου 2018 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,…

Εξιχνιάστηκαν: 1 ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και 3 διαρρήξεις σπιτιών και καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2017 0
Εξιχνιάστηκαν: 1 ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και 3 διαρρήξεις σπιτιών και καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί,…

Οργή Κυμπουρόπουλου κατά Josep Borrell

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιουλίου 2020 0
Η χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες,  παρουσία του Ύπατου Εκπρόσωπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Νέα απευθείας ανάθεση του κ. Ζαμπούκη για ποσό 17.000 € σε εταιρεία των Αθηνών”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Δεκεμβρίου 2019 0
Μπορεί η νέα δημοτική αρχή να δηλώνει άπειρη και να ζητάει πίστωση χρόνου, αλλά στις απευθείας αναθέσεις δείχνει ιδιαίτερη σπουδή…