Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Μείωση των συντελεστών στα δημοτικά τέλη των Φερών, μετά από παρέμβαση της «ΑΝΑ.Σ.Α.»

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:40
490 0

Στην τελευταία συνεδρίαση (30/11/2016) του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίσθηκε η εναρμόνιση-ενοποίηση στους συντελεστές των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (Δημοτικά Τέλη) μεταξύ των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και οι οποίοι θα ισχύσουν από 01-01-2017. Συγκεκριμένα διορθώθηκε μια αδικία (9) εννέα ετών για τους κατοίκους των Φερών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αυξημένη οικονομική επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ρεύματος, σε σχέση με την δημοτική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος ήταν ο μεγαλύτερος συντελεστής (1,39 έναντι 1,27) που υπήρχε για την περιοχή αυτή και που καθόριζε το τελικό ποσό των δημοτικών τελών, αυξημένος σε ποσοστό περίπου 10%.

Δυστυχώς το θέμα αυτό διέφυγε της προσοχής της σημερινής δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να αδρανεί όλα αυτά τα χρόνια είτε ως αντιπολίτευση είτε ως διοίκηση του δήμου, στο να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις προηγούμενων αποφάσεων (546/2008, 3/2007 και 174/2008) των Δημοτικών Συμβουλίων, από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Αλεξανδρούπολης-Φερών και Τραϊανούπολης.

Χρειάστηκε η έντονη παρέμβαση-πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης της “ΑΝΑ.Σ.Α.” στην συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών (684/2016 απόφαση), έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και να “αναγκαστεί” η δημοτική αρχή να κινητοποιηθεί για την άμεση διευθέτησή του.

Φυσικά τίθεται το ερώτημα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα χρήματα που πλήρωσαν αδίκως όλα αυτά τα χρόνια στους λογαριασμούς τους, οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας των Φερών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Οι αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας προκαλούν αναταράξεις, συρρικνώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και προκαλούν φτώχεια στη Θράκη!

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαρτίου 2018 0
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΠΘ εξαιτίας συγκεκριμένων αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας μίλησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός…

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ – ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ (Γράφει ο Ιωάννης Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Οκτωβρίου 2018 0
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ – ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Χρονικό ορόσημο καίριας σημασίας για την υπεράσπιση των δικαίων…