Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΡΩΝ: Δύο χρόνια με παραπλανητικές υποσχέσεις, οκτώ χρόνια καθυστέρησης!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:00
340 0

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΡΩΝ: Δύο χρόνια με παραπλανητικές υποσχέσεις, οκτώ χρόνια καθυστέρησης!

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2016 ο αντιδήμαρχος Φερών με σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενημέρωνε τους δημότες πως ο κ.Λαμπάκης τον διαβεβαίωσε πως ο Οργανισμός Σχολικών Κτιριακών (ΟΣΚ) σε 1,5 μήνα από τότε θα είχε ολοκληρώσει την μελέτη για το Νέο Λύκειο των Φερών.

Την ίδια ακριβώς στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο, γινόταν δεκτή η υποβολή της πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ για το κτιριακό συγκρότημα του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη (υπήρχαν ευτυχώς ώριμες μελέτες από εποχής δημαρχίας του κ.Αλεξανδρή).

Όπως αποδείχθηκε μετά από ένα σχεδόν χρόνο και ύστερα από πιέσεις της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α.», κάτι τέτοιο δεν ίσχυε σε ότι αφορά τον ΟΣΚ, με αποτέλεσμα να γίνει η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Τελικά τον Μάιο του 2017, εξαγγέλλεται σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του δημάρχου, αναληθώς, πως δημοπρατείται το έργο του Λυκείου των Φερών, την στιγμή που μέχρι και σήμερα δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (για χρηματοδότηση) και αυτό ήταν φυσικά σε γνώση του κ.Λαμπάκη!!!

Το ερώτημα που υπάρχει και που φυσικά παραμένει αναπάντητο, είναι για ποιο λόγο ο κ.δήμαρχος δεν έδωσε τις μελέτες στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου από την αρχή και για μεγάλο χρονικό ερώτημα διέδιδε πως αυτές εκτελούνται από τον πρώην Ο.Σ.Κ. – Οργανισμό Σχολικών Κτιριακών (σήμερα Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.).

Ευτυχώς στις 31/10/2017 είχαμε νέα πρόσκληση από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014 – 2020, παρεμβάσεις ανάπτυξης νέων και αναβάθμισης υφιστάμενων υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η καταλυτική ημερομηνία ήταν έως τις 15/01/2018 και πλέον αναμένεται η απόφαση ένταξης του νέου Λυκείου των Φερών, έτσι ώστε να ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα η δημοπράτηση του έργου.

Την ίδια στιγμή οι μαθητές της δημοτικής ενότητας των Φερών συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα στις λυόμενες αίθουσες και θα πρέπει να περιμένουν αρκετά ακόμη χρόνια για την ολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής σχολικής υποδομής.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Εκτος η Θρακη-Υπογραφή συμφωνιών επιχορήγησης ύψους 500,2 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Νοεμβρίου 2015 0
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΕΣΠΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (ΕΥΣΕ) ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ…