Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνάντηση εργασίας, με τον Διευθύνον Συμβούλο του Κέντρου Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) – Καθηγητή Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Θεοκλή Ζαούτη (πρ. Πρόεδρος του ΕΟΔΥ), την κα Παρθενόπη Παντελίδου – Υπεύθυνη Infection Control Preventionist (ICP) για το Π.Γ.Ν.Α., και εκπροσώπους υπηρεσιών, τμημάτων και Δ/ντών Κλινικών / Τμημάτων του Χειρουργικού Τομέα του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η αποτίμηση των αποτελεσμάτων/Δεικτών του Π.Γ.Ν. Α. των πρώτων τριών (3) χρόνων εφαρμογής του Προγράμματος για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Οι δείκτες καταδεικνύουν τη σημαντική συμβολή του προγράμματος στην επιτήρηση των
νοσοκομειακών λοιμώξεων κατατάσσοντας το Π.Γ.Ν.Α. ως το νοσοκομείο με τους καλύτερους δείκτες Πανελλαδικά, μεταξύ των νοσοκομείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σταθερός στόχος του Π.Γ.Ν.Α. και καθημερινό μέλημα όλων, είναι η ασφάλεια των ασθενών, η μείωση / εξάλειψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και κουλτούρας των Επαγγελματιών Υγείας στην πρόληψη των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

 

Προηγούμενο άρθροΕμπειρίες και επιτυχίες για τους κολυμβητές της Αλεξανδρούπολης και του ΟΦΘΑ Ντούμα και Πεχλιβανίδη στο Γκρατς της Αυστρίας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση προς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την κατάθεση αιτήσεων για την ετήσια επιχορήγηση έτους 2024