Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού ιερέως π. Γρηγορίου Σιδηρά, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής, σε ηλικία 68 ετών, ο οποίος κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Γρηγορίου θα τελεσθεί στον Κοιμητηριακό ναό των Αγίων Αποστόλων (Β’ Κοιμητήρια) την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 4.30′ το απόγευμα, τηρουμένων όλων των σχετικών υγειονομικών μέτρων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο μακαριστός π. Γρηγόριος Σιδηράς, κατά κόσμον Λάζαρος, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 16 Σεπτεμβρίου 1953 από τους γονείς του Ευθύμιο και Μαριάνθη.

Απεφοίτησε το 1974 από την Μέση Επτατάξιο Ιερατική Σχολή της Ξάνθης. Υπηρέτησε από τον Σεπτέμβριο του 1974 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1975 την στρατιωτική του θητεία στον Στρατό Ξηράς. Τον Μάιο του 1976 παντρεύτηκε την Ελένη Μπαραμπούτη με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα, τον Ευθύμιο και την Μαριάνθη.

Στις 15 Δεκεμβρίου 1976 χειροτονήθηκε διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Ρούσσα και διορίσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.

Στις 26 Αυγούστου 1979 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Ρούσσα, ο οποίος τον μετονόμασε σε Γρηγόριο, και τοποθετήθηκε ως τακτικός εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής, μία θέση που υπηρέτησε ευσυνειδήτως επί 42 συναπτά έτη.

Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε την Προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου, ενώ τον Μάιο του 2016 ο Μητροπολίτης μας για την πολυετή του διακονία στον εν λόγω ναό τον χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο. Ήταν εν ενεργεία μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να αναπαύσει στην Χώρα των Ζώντων τον μακαριστό π. Γρηγόριο Σιδηρά και να χαρίζει την παραμυθία στους οικείους του και στους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής.

Προηγούμενο άρθροΡαγκούσης-Ξενογιαννακοπούλου στην Αλεξανδρούπολη – Ανοιχτή Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΒΡΟΥ
Επόμενο άρθρο4 Οκτωβρίου 1919: Η απελευθέρωση της Ξάνθης