“Πενταμερής και ΟΗΕδες λογαριάζουν χωρίς τους ΟΧΙέδες της Μεγαλονήσου”

Εις μνήμην Βάσου Λυσσαρίδη

Του Πασχάλη Χριστοδούλου*

Επειδή τόσο η πολυμερής διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο όσο και η διεξαγόμενη, αυτές τις μέρες, άτυπη λεγόμενη πενταμερής για την Κύπρο, αποτελούν τις δύο όψεις ενός και του ίδιου νομίσματος, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε μερικά πράγματα.

Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τον πολιτικό Ελληνισμό να ζητήσει να μπει τέλος στη διεθνή αυτή υποκρισία για την Κύπρο.

Τόσο η πολιτική Κύπρος όσο και ομώνυμη Ελλάδα, δεν μπορούν να συνεχίσουν να τρέφονται με αυταπάτες.

Μόνο που ο Θεός επειδή αγαπάει τον εισβολέα και τον κλέφτη αλλά επίσης και τον νοικοκύρη, και επειδή επί χιλιάδες χρόνια ο νοικοκύρης είναι ο Ελληνισμός της Ανατολικής Μεσογείου, δεν πρόκειται να ευοδωθούν σχέδια που θέλουν την παρείσακτη Τουρκία να γίνει επικυρίαρχη.

Η από δεκαετιών σχεδιαζόμενη έξωση του Κυπριακού Ελληνισμού δεν θα επιτευχθεί. Κι αυτό για άλλη μια φορά θα οφείλεται στους ίδιους τους αδελφούς μας Κυπρίους.

Πενταμερής και ΟΗΕδες λογαριάζουν χωρίς τους ΟΧΙέδες της Μεγαλονήσου.

*Πρώην Δήμαρχος Σουφλίου

Κύπρος, Λεύκαρα

Προηγούμενο άρθροΧριστόδουλος Τοψίδης: “O ΔΕΣΜ-ΟΣ έγινε Γόρδιος Δεσμός… – Τον κώδωνα έκρουσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης”
Επόμενο άρθροΙωάννης Σιδηράς: “Αυτές τις ημέρες όλοι οι τύποι ανθρώπων παρελαύνουν. Ένα πρόσωπο παραμένει σταθερό , ο Χριστός”