Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης επεσήμανε ο καθηγητής Περικλής Παναγόπουλος, διευθυντής ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «COVID19 Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3.

Όπως ειπε, σε αυτή τη φάση ο κίνδυνος αφορά κυρίως τους ανεμοβλίαστους που αργούν πολύ να φτάσουν στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα ο ιός να έχει περάσει στην επόμενη φάση, που συχνά είναι μη αναστρέψιμη. Όπως είοε σχεδόν έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των νοσηλευόμενων 40-60 ετών.

«Όλοι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, ο εχθρός μας είναι ο ιός», τόνισε. Μια από τις χειρότερες στιγμές του ήταν όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί η γιαγιά, ο γιος και το εγγόνι και χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο γιος της οικογένειας.

«Η πιο δύσκολη στιγμή είναι όταν τα τηλέφωνα σιγούν και οι ασθενείς δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλα μέλη της οικογένειάς τους» σημείωσε. Επεσήμανε ότι τη διαφορά δεν την κάνει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αλλά ο μεγάλος αριθμός νοσηλειών.

Πηγή: ΕΡΤ3

Προηγούμενο άρθροΈρχεται Νόμος του ΥΠΕΝ που θα ρυθμίζει την λειτουργία & τις χρήσεις του Δέλτα του Έβρου
Επόμενο άρθροΆρτεμις Παπακωστίδου: “40 χρόνια είμαι στο Δέλτα του Έβρου… Κάθε πρωί σηκώνω την Ελληνική Σημαία… αλλά με διώχνουν οι Έλληνες…”