Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης σε ΔΟΥ Τελωνείο και Περιφερειακή Ενότητα Εβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Μαρτίου 2019
473 0

Την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Μάρτη 2019, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, Σάββα Δευτεραίο επισκέφθηκε την Οικονομική Εφορία (ΔΟΥ) και χώρους εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Τελωνείου και του πρώην ΣΔΟΕ.

Το κλιμάκιο συζήτησε με τους εργαζόμενους τα ιδιαίτερα  προβλήματα που τους απασχολούν, τα οποία κυρίως αφορούν:

  1. Στην τραγική υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 8 χρόνια, οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί κατά 40% περίπου και δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Σαν αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης παρατηρείται τρομερή έλλειψη σε συγκεκριμένουςκλάδους και ειδικότητες (π.χ κτηνίατροι, Κοινωνικοί λειτουργοί, Μηχανικοί, χειριστές μηχανημάτων κλπ) οι οποίες κρίνονται σημαντικές για την υλοποίηση δράσεων «κοινωνικού χαρακτήρα» (π.χ κοινωνικοί λειτουργοί, χειριστές για αποχιονισμούς, πλημμύρες κλπ), τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα (π.χ κτηνίατροι) αλλά και για την όποια βελτίωση και έλεγχο υφιστάμενων υποδομών (π.χ μηχανικοί για ρέματα, οδόστρωμα κλπ). Ακόμη και για την αποκαλούμενη «δημοσιονομική σταθερότητα» (βλέπε μνημόνια) δεν έχουν φροντίσει για αναπλήρωση των αποχωρούντων εργαζόμενων.
  2. Στην περικοπή και έλλειψη διαθέσιμων οικονομικών πόρων για τη στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι κατά το έτος 2018 δεν υπήρχαν διαθέσιμα καύσιμα για την κίνηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μετακινούνται κάνοντας χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων τους, ενώ όταν υπάρχουν επαρκούν για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.
  3. Στην αύξηση της γραφειοκρατίας  που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές, όπως εφαρμόζονται στα πλαίσια του Καλλικράτη και του Κλεισθένη I.
  4. Στην απαξίωση του ρόλου και του έργου των υπηρεσιών που έχει σαν αποτέλεσμα το ξεπούλημα υπηρεσιών που παρείχε  το κράτος, στους ιδιώτες (π.χ Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αδειοδότηση επιχειρήσεων) με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι πολίτες και οι επιχειρηματίες με πρόσθετα έξοδα.
  5. Τέλος επισημάνθηκε ότι όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια  όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες στους μισθούς  (περίπου 40% ), έχουν περικοπεί εντελώς τα δώρα και το επίδομα αδείας, παρά την εντατικοποίηση στην εργασία τους, δεν τους καταβάλλονται υπερωρίες, ενώ εξαιρούνται , όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ως προς τη  συμμετοχή των παιδιών τους στα προγράμματα ΕΣΠΑ (Προγράμματα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ).

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε τόσο τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων, όσο και των αιρετών (Δημάρχων και Περιφερειαρχών) που δραστήρια  εφάρμοσαν τις μνημονιακές πολιτικές της υποχρηματοδότησης, της αποψίλωσης προσωπικού και μέσων και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ για αιρετούς που θα αγωνίζονται μαζί τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Σχετικά άρθρα

Σύλληψη 40χρονου υπηκόου Ιράκ στο Σουφλί διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης και 8 καταδικαστικές αποφάσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουλίου 2017 0
Συνελήφθη, στις 13-7-2017 το πρωί, στο Σουφλί, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός,…

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ για τα ολιγομελή τμήματα και τα κενά

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2017 0
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι: Την Παρασκευή 13 Οκτώβρη 2017 στις 2.15 μ.μ. συμμετέχουμε όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας…