Περιοχές της Θράκης είναι αποκλεισμένες από τη λήψη σήματος της ελληνικής τηλεόρασης!

Δημοσιεύτηκε στις: at 1 Ιουνίου 2016
452 0

Πρόβλημα αποκλεισμού των ορεινών παραμεθόριων και απομονωμένων περιοχών από την Ελληνική Τηλεόραση, μετά την κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης και την έλευση της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας, αντιμετωπίζει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περίπου το 50% του γεωγραφικού της χώρου και το 30% του πληθυσμού της δεν έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα!

Για τον λόγο αυτό ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γεώργιος Παυλίδης, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ενημερώνοντας τους σχετικά για το θέμα και ζητώντας την δική τους παρέμβαση.

Στην επιστολή του ο Γεώργιος Παυλίδης σημειώνει ότι «η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενδιαφερόμενη για το δικαίωμα 170.000 πολιτών της να έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση, ενέταξε έργο στο περιφερειακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση της περιόδου 2007 – 2013 του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το έργο αυτό ήταν ώριμο για να του δοθεί έγκριση προς δημοπράτηση από το Μάρτιο του 2015 με χρόνο περαίωσης 6 μήνες, όμως δεν προχώρησε, ενώ με έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων απαγορεύθηκε πλήρως η ενασχόληση της αυτοδιοίκησης, εν γένει, με το αντικείμενο».

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επισημαίνει ότι «πρόκειται για ένα άκρως απαραίτητο έργο ευθύνης και αρμοδιότητας της κυβέρνησης και του κράτους που διαχειρίζονται την διάχυση των πάσης φύσεως συχνοτήτων, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας».

«Έχουμε αποστερηθεί, από διετίας περίπου ένα εργαλείο από το οποίο εξαρτώνται θεμελιώδη δικαιώματα των συμπολιτών μας: της πληροφόρησης, της συμμετοχής στον πολιτισμό μας, στην ιστορία μας, στα πάντα. Απαιτούμε να βλέπουμε τηλεόραση παντού. Να δοθεί άμεσα λύση», τονίζει με σχετική του δήλωση ο Γιώργος Παυλίδης.

www.eleftherostypos.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσοχοίδης: “Είναι 300 τζιχαντιστές στις Καστανιές, κάνουν συνέχεια επιθέσεις με την βοήθεια των Τούρκων”!!!

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαρτίου 2020 0
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός…

Απολογισμός της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη και Πολίτες» όπου έκλεισε εννέα χρόνια διοίκησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Αυγούστου 2019 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  Κλείνει μία περίοδος  (9) εννέα ετών διοίκησης  με τους συνεργάτες μου στην παράταξη «Πόλη και Πολίτες»,…