Ένας «μέτριος» απολογισμός για το έτος 2021

Απολύτως αναμενόμενος και μέτριος ήταν ο απολογισμός πεπραγμένων για το 2021 που παρουσίασε η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην ειδική συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου. 

Δυστυχώς, αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν μία παράθεση αριθμών τους οποίους έχουμε ακούσει εν πολλοίς στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εν τούτοις αυτό που τεχνηέντως δεν είπαν ο κος Μέτιος και οι συνεργάτες του είναι ότι στερούνται οράματος και πολιτικής έμπνευσης. 

Σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού τόσο ο Χρήστος Μέτιος, όσο και οι αντιπεριφερειάρχες παρέθεσαν νούμερα, αλλά «ξέχασαν» να αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που ευαγγελίζονται δεν έγιναν από δική τους πρωτοβουλία ή σχεδιασμό, αλλά κατ’ ανάγκη και κατ’ εντολή της κυβέρνησης λόγω των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία. 

Επομένως, αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν μία απλή παράθεση γεγονότων που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν και κουραστική. Οι ελάχιστοι πολίτες που παρακολούθησαν δεν έγιναν σοφότεροι, αλλά το σημαντικό είναι ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει γίνει καλύτερη εδώ και δυόμιση χρόνια που η παράταξη του κου Μέτιου διοικεί την Περιφέρεια μας μαζί με τους συνεργαζόμενους Περιφερειακούς Συμβούλους. 

Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μία φορά διαπιστώσαμε το έλλειμμα του οράματος, την απουσία στόχευσης και την έλλειψη διάθεσης παραγωγής έργου από την Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και επειδή ακριβώς συμβαίνει αυτό, πολύ φοβόμαστε ότι το ίδιο «έργο» θα παρακολουθήσουμε και του χρόνου τέτοια μέρα. 

Όλα τα μέλη αυτής της διοίκησης έχουν αποδείξει ότι ούτε θέλουν, ούτε και μπορούν να διοικήσουν και όσο μιλούν τόσο εκτίθενται και αποδεικνύουν ότι δεν ξέρουν ούτε τι γίνεται στην Περιφέρεια μας, αλλά και ούτε τι «τους γίνεται» γενικά. 

Οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά. Γνωρίζουν και όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν, όπως γνωρίζουν πολύ καλά ποιος και ποιοι δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους. Είμαστε σίγουροι ότι θα απαντήσουν όταν έρθει η ώρα!

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχονται καταιγίδες και χιόνια στον Έβρο
Επόμενο άρθροΕπιστέφουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης – Τι αποφασίστηκε