Απαράδεκτος ο τρόπος λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ 

Η Περιφερειακή Σύνθεση καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και τη στάση του προέδρου της και αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη. 

Παρά το γεγονός ότι ο κος Πολίτης έχει δεσμευτεί ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής θα γίνονται είτε διά ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης και παρά τις σχετικές έγγραφες οχλήσεις της παράταξής μας, συνεχίζεται η διεξαγωγή των συνεδριάσεων με την διαδικασία της διά περιφοράς ψηφοφορίας. 

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι απαράδεκτη από την παράταξή μας (πλην των περιπτώσεων που επιβάλλεται η λήψη απόφαση άμεσα ή εκτάκτως) και επιπλέον, στη συνεδρίαση της 6ης Απριλίου, η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει. Ο κος Πολίτης έστειλε θέματα προς «συζήτηση» μόλις τρία λεπτά πριν από την ώρα «έναρξης» της συνεδρίασης. 

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της Επιτροπής. 

Σε διαφορετική περίπτωση, αναγνωρίζει προφανώς ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του είναι αρνητές του διαλόγου και της ζύμωσης απόψεων και θέσεων και επιλέγουν έναν δρόμο που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή η πλειοψηφία ανήκει στην Διοίκηση, αλλά ακόμη κι έτσι αρνούνται στους υπόλοιπους συμμετέχοντες το δικαίωμα να αναπτύσσουν τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για το εκάστοτε θέμα. Αρνούνται δηλαδή την διεξαγωγή διαλόγου, ο οποίος αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας. 

 

Από το Γραφείο Τύπου 

Προηγούμενο άρθρο«Πολη και πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης»: Δεν πέρασαν 3 μήνες και μετάνιωσε ο κ. Ζαμπούκης!
Επόμενο άρθροΜπουρλά: Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια μπορεί να έχουμε εμβόλιο για τον καρκίνο