Με την έναρξη των συνεδριάσεων της νέας θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειάς μας, η ανεξάρτητη παράταξή μας ξεκίνησε μία προσπάθεια ώστε να συμβάλει στην εισαγωγή στο Π.Σ., θεμάτων τα οποία αφενός έχουν ένα σαφές αναπτυξιακό αποτύπωμα και αφετέρου αφορούν θέματα τα οποία ενδιαφέρουν τους πολίτες της ΑΜΘ. Στα πλαίσια αυτά έχουμε ήδη καταθέσει στον Πρόεδρο του Π.Σ. τρεις προτάσεις εισαγωγής θεμάτων, στην Ημερήσια Διάταξη της πρώτης συνεδρίασης του Π.Σ. και συγκεκριμένα:

  1. Για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Σαμοθράκης και των συνεπειών που αυτός προκάλεσε (έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει το κείμενο),
  2. Για την εξόρυξη χρυσού στην Θράκη μετά τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ – &
  3. Για το ενδεχόμενο εγκατάστασης ραντάρ στην κορυφή του όρους Υψάριο της Θάσου.

Επιπλέον η παράταξή μας κατέθεσε σχετική επερώτηση με 10 υπο-ερωτήματα για την πτώση της γέφυρας του Ιάσμου και την ακύρωση της χρήσης του συγκεκριμένου δρόμου επί δύο χρόνια. Τα παραπάνω κοινοποιήθηκαν αρμοδίως και στις άλλες παρατάξεις του Π.Σ.

Ευελπιστούμε ότι η  δημοκρατική ευαισθησία του αρμοδίου Προέδρου του Π.Σ. αλλά και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ αλλά και οι διατάξεις του κανονισμού θα έχουν ως αποτέλεσμα την εισαγωγή των θεμάτων στην Η.Δ. της πρώτης συνεδρίασης του Π.Σ. ΑΜΘ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά:

«Η παράταξή μας είναι μία νέα, ανεξάρτητη παράταξη η οποία εκφράζει το νέο και την ποιοτική αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας. Προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιδιώκαμε με οποιονδήποτε τρόπο την πιο ανοικτή, σύγχρονη, δημοκρατική και με κάθε αμεσότητα λειτουργία των οργάνων ώστε θέματα που προβληματίζουν ή και ανησυχούν τους πολίτες να εισάγονται άμεσα και να συζητούνται εκτεταμένα και δημοκρατικά στο Π.Σ. και στα άλλα όργανα. Στα πλαίσια αυτά έχουμε ήδη προβεί σε 4 σχετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες σας αποστέλλουμε προς ενημέρωση όλων των πολιτών

Προηγούμενο άρθροΧριστόδουλος Τοψίδης: “Με προβλημάτισε η απουσία της Περιφέρειας από την συνάντηση των φορέων κατά του χρυσού – Ζητήσαμε επικαιροποίηση των αποφάσεων”
Επόμενο άρθροΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ψήφισμα ενάντια στην επένδυση του χρυσού σε Σάπες και Πέραμα