πιστοποίηση ISO 50001:2011 έλαβε το Στρατόπεδο «ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ»

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:50 μμ
782 0

Tο Γενικό Επιτελείο Στρατού, σύμφωνα με την περιβαλλοντική πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE 11, πέραν των συνεχών δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, ανέπτυξε, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απέναντι στη διαχείριση των ενεργειακών πόρων, το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας (ΣΔΕ) στο Στρατόπεδο «ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ», στην Αλεξανδρούπολη. Τον Αύγουστο του 2018, επιθεωρήθηκε από ιδιωτικό φορέα πιστοποίησης και έλαβε πιστοποίηση κατά ISO 50001:2011.

Το ΣΔΕ, που υλοποιείται πλέον σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 50001:2011, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– Την καταγραφή ενεργειακών καταναλώσεων των Στρατοπέδων και καταγραφή προτάσεων για την μείωση τους.
– Την εκπαίδευση του προσωπικού του Στρατού Ξηράς στις διαδικασίες ΣΔΕ.

Η πιστοποίηση αυτή, βελτιώνει την περιβαλλοντική επίδοση του Στρατού Ξηράς, καθώς προστίθεται στην όμοια πιστοποίηση του Στρατοπέδου «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ» στην Ξάνθη, στο οποίο εφαρμόζεται ήδη το ΣΔΕ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Το ΓΕΣ, συναισθανόμενο τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του απέναντι στον άνθρωπο, στην κοινωνία, στο περιβάλλον και την αειφόρο διαχείριση των ενεργειακών πόρων, δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις του, που αποσκοπούν στην μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος.

Σχετικά άρθρα

Εκτέλεση έργων βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ΔΙΚΑΙΩΝ

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιανουαρίου 2019 0
Στις 28/12/2018 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και 4ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ με θέμα «Εκτέλεση έργων…

Με το σκάφος του ΛΣ μεταφέρθηκαν 2 ηλικιωμένοι ασθενείς από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2017 0
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι…