Πλήθος κόσμου στην παραδοσιακή θρησκευτική εκδήλωση των Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων στο οροπέδιο Χίλια

Δημοσιεύτηκε στις: at 8 Αυγούστου 2017
486 0

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 4 , 5 και 6 Αυγούστου 2017 η παραδοσιακή θρησκευτική εκδήλωση των Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων συμπατριωτών μας στο οροπέδιο Χίλια στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Έβρου.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με γλέντι που πραγματοποιήθηκε στη Ρούσσα με τη συμμετοχή οκτακοσίων περίπου ατόμων παρουσία του Αντιπεριφεριαρχη Έβρου κ. Δημητρίου Πετροβιτς και του Δημάρχου Σουφλίου κ. Ευαγγελου Πουλιλιού που έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό.

Το Σάββατο προκριματικοί αγώνες πάλης και συναυλία και την Κυριακή τελικοί τελικοί αγώνες πάλης με παλαιστές από Ελλάδα και Τουρκία και πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν οι Βουλευτες Εβρου κ. Δημητιος Ρίζος και κ. Αναστασιος Δημοσχάκης , o Πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου Θράκης κ. Μενέλαος Μαλτέζος , ο Αναπληρωτής Διοικητής του  Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρος Τζωίδης

Η άψογη διοργάνωση και η διατήρηση των θρησκευτικών εθίμων τους μακριά από οποιαδήποτε παρέμβαση ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχης

Ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης σε δημόσια ανάρτηση του αναφέρει:

Στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα του ορεινού όγκου του Νομού Έβρου, στη τοποθεσία «Χίλια», διεξήχθησαν οι παραδοσιακοί αγώνες πάλης επί τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατό & Κυριακή 4,5 & 6/8), οι οποίοι είχαν για πρώτη φορά πολύ μεγάλη επιτυχία από κάθε άποψη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής των Αλεβητών-Μπεκτασίδων της περιοχής.

Ενδιαφέρουσα η επίσκεψη στον Τεκέ της Ρούσσας που ως γνωστό θεωρείται από τους παλαιότερους διατηρημένους τεκέδες στο χώρο των Βαλκανίων και ένα από τα δύο σημαντικότερα κέντρα του Αλεβητισμού-Μπεκτασισμού.

Σχετικά άρθρα