«Ποδαρικό» στο ΥΠΟΙΚ με αυξήσεις φόρων εισοδήματος και κατάργηση φοροαπαλλαγών

426 0

Τις μεγάλες ανατροπές στις κλίμακες φόρου εισοδήματος και την κατάργηση φοροαπαλλαγών προανήγγειλε η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών είναι ο θεματοφύλακας των αλλαγών που προβλέπονται στο Μνημόνιο, αλλά και πέρα από αυτό, καθώς, όπως είπε, «θέλουμε χώρο και χρόνο για να κατανοήσει ο κόσμος τις αλλαγές που έρχονται με το παράλληλο πρόγραμμα στο Δημόσιο, τη διαφθορά, την Υγεία, την Παιδεία κλπ».

Σε σχέση με τα προαπαιτούμενα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης (που θα κρατήσει και τη θέση που είχε, ως πρόεδρος του ΣΟΕ), ανέφερε πως «είμαστε μπροστά, έχουμε καλύψει το 61% των απαιτούμενων δράσεων».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης, στόχοι της νέας κυβέρνησης τώρα είναι:

– Προσπάθεια να μείνουμε «on track» στις υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ

– Δράσεις ανάσχεσης της ύφεσης, που είναι υπαρκτή αλλά μικρότερη απ’ όσα αναμένανε στο ΥΠΟΙΚ.

– Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

– Περαιτέρω χαλάρωση capital controls (ετοιμάζεται ήδη η υπουργική απόφαση)

– Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, κυρίως στα νοσοκομεία

– Καλύτερη κατανομή των βαρών στο λαό.

Όπως τόνισε μάλιστα «είμαστε σε συνεργασία για αλλαγές στο φόρο εισοδήματος, με κατάργηση άδικων εξαιρέσεων και αναθεώρηση των συντελεστών φόρου ανάλογα με την πηγή του εισοδήματος» εννοώντας δηλαδή πως θα πληρώνουν περισσότερα κάποιοι αν πχ εισπράττουν ενοίκια πέραν από μισθούς κλπ.

www.protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέα παράταση για τη διάθεσή του – Δείτε έως πότε

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαΐου 2020 0
Νέα παράταση στη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του υφυπουργού…

Τρεις άγονες γραμμές για τη Σαμοθράκη στη νέα πρόσκληση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαΐου 2018 0
Τρεις άγονες γραμμές για τη Σαμοθράκη στη νέα πρόσκληση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων…