Ανεβαίνει το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εκλογικές λίστες του κόμματος μετά τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν σταθεροποίηση σε αυξημένα ποσοστά – Η επιχείρηση αναδιοργάνωσης στις Τοπικές Οργανώσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάδειξη νέων στελεχών και στην αξιοποίησή τους στις μάχες της πρώτης γραμμής είναι η Χαριλάου Τρικούπη.

Το πρώτο βήμα γίνεται ήδη και αφορά τη στελέχωση των πυρήνων για την αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ σε κάθε δήμο της χώρας. Το δεύτερο και καθοριστικό παραπέμπει στην αναζήτηση υποψήφιων βουλευτών και στη συγκρότηση ισχυρών ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογική περιφέρεια με «πυξίδα» την οδηγία της ηγεσίας για «ενότητα, ανανέωση και έμπρακτη στήριξη της απόφασης για την αυτόνομη πορεία του κόμματος». Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη με βάση τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία, τότε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό γύρω στο 14%-15% μπορεί να εκλέξει γύρω στους 50 βουλευτές. Η εικόνα αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών στελεχών που εξετάζουν το ενδεχόμενο καθόδου ακόμη και σε δύσκολες περιοχές.

Ο αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ έχει προϊδεάσει για ουσιαστική ανανέωση των ψηφοδελτίων με τη συμμετοχή περισσότερων εκπροσώπων από τις νεότερες γενιές καθώς και γυναικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον έμπιστο και έμπειρο κ. Βαγγέλη Αργύρη που έχει αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, έχουν ξεκινήσει το σκανάρισμα προσώπων και άλλοι στενοί συνεργάτες του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένοντας προτάσεις και αυτοπροτάσεις (και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας). Το τελικό σκανάρισμα θα κάνει επισήμως η Νομαρχιακή Επιτροπή που θα εκλεγεί σε κάθε περιοχή και η Κεντρική Επιτροπή.

Πού θα κατέβει, καταρχάς, ο ίδιος ο αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ.; Με δεδομένο ότι μπορεί να είναι υποψήφιος σε τρεις περιοχές και να επιλέξει στο τέλος έδρα, ακούγεται έντoνα ότι θα ξεκινήσει από τη… μάχη της Κρήτης, ως υποψήφιος στη γενέτειρά του στο Ηράκλειο. Δεν αποκλείεται να κατέβει επίσης στη Νότια Αθήνα, όπου εκλεγόταν και η Φώφη Γεννηματά, και στη Β’ Πειραιά, όπου παρατηρείται επιστροφή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ ΕΒΡΟΥ

Σύμφωνα  με το protothema.gr

  • Η κυρία Κρυσταλλία Αρμενάκη (δικηγόρος, που όργωσε την περιοχή για την εκλογή Ανδρουλάκη),
  • ο κ. Σταύρος Βαβίας (περιφερειακός σύμβουλος),
  • ο κ. Παναγιώτης Ζαπάτας (πρώτος σε ψήφους την προηγούμενη φορά)

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις στην Αθήνα θα έχει η εταιρεία “Άρωμα Έβρου”
Επόμενο άρθροΜαριούπολη: Η στρατηγικής σημασίας «πόλη της Παναγίας» και η ελληνική ιστορία της