«Νέα Πόλη & Νέοι Πολίτες»

Το αίτημα από πλευράς της κοινωνίας για τη συμμετοχή νέων ανθρώπων στα κοινά, γίνεται όλο και εντονότερο.

Είναι αλήθεια όμως πως οι νέοι είναι αποστασιοποιημένοι από την πολιτική ζωή.

Κανείς μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε με την δυνατότητα της παροχής γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την Αυτοδιοίκηση στους νέους μας, αλλά και την αντίληψη που αφορά τον χώρο αυτό.

Αντίθετα τους αφήσαμε στο περιθώριο και μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις, που ξεφεύγουν από τον κανόνα, κατάφεραν να σταθούν δίπλα σε πιο έμπειρους και τεχνογνώστες της Αυτοδιοίκησης.

Αυτό, μαζί με άλλους παράγοντες, είχε ως αποτέλεσμα οι νέοι να αποφεύγουν την όποια επαφή τους με την πολιτική.

Η παράταξη μας στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της, μετά την ισχυρότατη ήττα και έχοντας κάνει την αυτοκριτική της με πρώτο τον επικεφαλής της, Βαγγέλη Λαμπάκη, αποφάσισε την ίδρυση αυτόνομου τμήματος νέων υπό την αιγίδα της παράταξης, που έχουν το δικαίωμα ψήφου ηλικίας από 17 έως 30 ετών το οποίο θα στοχεύει στα ακόλουθα:

1. Την διδασκαλία της εν γένει πολιτικής επιστήμης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2. Την ενημέρωση των νέων μας για την αξία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον σημαντικό ρόλο της στην συγκρότηση της τοπικής κοινωνίας.

3. Την διαφοροποίηση της Αυτοδιοίκησης σε σχέση με την κεντρική σκηνή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τις συνδέουν.

4. Την ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με την εφαρμογή της πολιτικής κεντρικής σκηνής και ποια η στάση των αυτοδιοικητικών.

5. Την απαραίτητη συμμαχία των αυτοδιοικητικών δυνάμεων έστω και σε ελάχιστο επίπεδο συμπόρευσης, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε όσο περισσότερο την δύναμη της τοπικής κοινωνίας.

6. Την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και προσέλκυση νέων προσωπικοτήτων της τοπικής κοινωνίας, ώστε με την κατάλληλη επιμόρφωση να βοηθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στην αυτοδιοίκηση και να πορευθούν με ασφάλεια πολιτικής σκέψης, ακόμη και στην κεντρική σκηνή.

7. Αν συμβούν αυτά, τα δημοτικά συμβούλια θα δεχθούν στους κόλπους τους αυτά τα λαμπερά ποιοτικά διαμάντια και η αντανάκλαση τους στην θετική εξέλιξη και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας θα είναι τεράστια.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2551024226

Email: poli.polites@gmail.com

Διεύθυνση: Ιωάννη Κωλέττη 3 – Αλεξανδρούπολη

Facebook page: Πολή & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης

Instagram: poli_polites

Προηγούμενο άρθροΤετάρτη παρακολουθούμε ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Οι διαλέξεις στις 14 Απριλίου 2021 
Επόμενο άρθροΗ Συμφωνία των Πρεσπών – από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ (Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου)