Στους έξι ανέρχονται οι ομογενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τον βομβαρδισμό περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Τέσσερις Έλληνες σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάζ, που βρίσκεται στην κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο Ντονέσκ. Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη για τον αδόκητο χαμό των τεσσάρων ομογενών.

“Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, από βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά σκοτώθηκαν δύο Έλληνες, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι έξι ομογενείς, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ: “Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής Ομογένειας”.

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για τον θάνατο των Ελλήνων στην Ουκρανία

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.
Στην ανακοίνωσή της προστίθεται επίσης: «Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

»Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

»Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

ΠΗΓΗ www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΑΣΕΠ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για νέες προσλήψεις διοικητικών σε μόνιμες θέσεις
Επόμενο άρθροΑπαντώντας στην ενεργειακή κρίση: H δυναμική του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης