«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ή ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:45
172 0

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ή ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

Μετά την προσπάθεια του κ. Ζαμπούκη ν’ ακυρώσει την προμήθεια του αθλητικού μπαλονιού, με την διορία που ζήτησε προ περίπου 2 μηνών για να διερευνήσει την ακυρότητα η μη της τοποθέτησης του, απεδείχθη και πάλι με το νέο έγγραφο που εξέδωσε το τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού και εφαρμογών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ότι η εν λόγω κατασκευή ( αθλητικό μπαλόνι) ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΚΤΙΡΟ και επομένως δεν έχει εφαρμογή το Π.Δ. 41/2018. 

Συνεχίζει δε αναφέροντας το αυτονόητο, ότι ως κλειστοί χώροι, όπου συναθροίζεται κοινό απαιτείται πρόβλεψη προστασίας από πυρκαγιά και μελέτη πυροπροστασίας, σύμφωνα με την νομοθεσία για αθλητικούς χώρους που θα εγκριθεί από την Πυροσβεστική.

Αυτό όμως δεν αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση, αλλά την λειτουργία του μπαλονιού και θα λυθεί με συνεργασία όλων, την στιγμή που θα χρειαστεί. Επομένως, όντας νομοθετικά καλυμμένοι, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της υποχρέωσης μας ως Δήμος, να παραλάβουμε το αντικείμενο της προμήθειας. 

Το μόνο νέο στοιχείο που προσετέθη στο άνω έγγραφο με ημερομηνία 27-01-2020, είναι η προϋπόθεση να αναφέρεται ή στη διακήρυξη ή στη σύμβαση ή σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κ.λ.π η διάρκεια της τοποθέτησης του δηλαδή πότε και για πόσο χρονικό διάστημα θα «ΞΕΣΤΗΝΕΤΑΙ» κατ’ έτος για να έχει τον χαρακτήρα της προσωρινής κατασκευής και να μην λογίζεται ως κτίριο κατά τα άνω. Αυτό συμβαίνει σε χιλιάδες αθλητικά μπαλόνια στην Ευρώπη και αρκετές δεκάδες στην  Ελλάδα.

Αυτή η Δημοτική Αρχή, αντί να πανηγυρίζει για ΔΗΘΕΝ ΝΙΚΗ από δήθεν ανατροπή της κατάστασης με το νέο έγγραφο, έπρεπε να έχει φέρει ήδη το θέμα στο ΔημοτικόΣυμβούλιο για να προλάβει την επερχόμενη ζημιά περίπου 300.000,00€ για τους δημότες και τον Δήμο που, αν συμβεί, βεβαιότατα θα καταλογιστεί σε όσους ευθύνονται.

Εμείς ως πρώην Δημοτική Αρχή, έχοντας εξασφαλίσει με την χρηστή μας διοίκηση 650.000,00€ περίπου για την βάση και τον θόλο, ικανοποιώντας τα αιτήματα, τις ανάγκες και την αγωνία όλων των σχετικών αθλητικών σωματείων του Δήμου,   δεν πανηγυρίζουμε. Και τούτο διότι, ενώ ξεκαθάρισε από πλευράς νομοθετικής με το άνω έγγραφο η δυνατότητα τοποθέτησης του αθλητικού μπαλονιού, ο νέος Δήμαρχος και η σημερινή δημοτική Αρχή στέκονται αδρανείς. Δεν κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να προχωρήσουν στις άμεσες ενέργειες για την παραλαβή και τοποθέτηση του, για να μην χάσουμε ως Δήμος περίπου 300.000,00€ και κυρίως οι αθλητικοί σύλλογοι και τα παιδιά μας να αποκτήσουν γρήγορα ένα χώρο 2 στρεμμάτων, όπου εκεί στεγασμένα θα αθλούνται ταυτόχρονα σε τρία αθλήματα ( μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ).

Ο νέος Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται ότι συμπεριφερόμενος ως «αντιπολιτευόμενος» προς την παράταξη μας, λειτουργώντας με αναλγησία και προβληματική ¨εμμονή¨ κάνει κακό στα παιδιά μας και τον τόπο μας.

Άραγε οι δημότες που του έδωσαν την εξουσία δεν θα αντιδράσουν;;;!!!  

 

Εκπρόσωπος Τύπου της 

Δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

 «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Γερακόπουλος Χρήστος

Σχετικά άρθρα

Παροχή έκπτωσης 50% στα μετ’ επιστροφής εισιτήρια των Ι.Χ. αυτοκινήτων που ταξιδεύουν από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη για τεχνικό έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2018 0
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση , η Σαμοθράκη όπως και όλα τα νησιά που έχουν λιγότερους από 5.000 μόνιμους κατοίκους, εξαιρούνται…

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών κατά τις ημέρες των εορτών

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2016 0
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση :Διοικητήριο ,Ταχ. Κωδ.:69133 Τηλέφωνο:25313 50415 , Fax :25313 50462 ,…

Μαρίνος Ουζουνίδης: “Καταγγέλω την απουσία-αδιαφορία την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα προβλήματα του νομού Έβρου”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2016 0
Με αφορμή τις όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στον Έβρο θέλω να συγχαρώ την εκκλησία μας ,…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ ΕΒΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ 2016

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουνίου 2016 0
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ ΕΒΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΜΑ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ 2016 Σχετικά με τον μεγάλο «θόρυβο» και των…