Πριν από δύο χρόνια, έγινε από την εταιρεία Green Cola δωρεά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης το έργο “Anatasis Delta”, του γλύπτη Κωστή Γεωργίου. Οι επιλογές που υπήρχαν για την τοποθέτηση του, ήταν σχετικά περιορισμένες, αφού είχε ήδη ξεκινήσει, στα πλαίσια του ΣΒΑΑ που εξασφαλίσαμε και υλοποιήσαμε σαν Δημοτική αρχή από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, από τα φανάρια του Πάρκου Προσκόπων μέχρι το Λιμάνι.

Σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, αποφασίσθηκε, έπειτα από εισήγηση, επιλογή και έγκριση από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, να τοποθετηθεί στη θέση που βρίσκεται, δηλαδή στην πλατεία του Φάρου. Σήμερα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, θεωρούμε ότι προέκυψαν δύο ακόμη κατάλληλες χωροταξικά θέσεις.

Η πρώτη βρίσκεται, στον διαμορφωθέντα με διαδρόμους, δενδροφυτεύσεις και πράσινο χώρο στη “στροφή Εγνατία”, νότια και δίπλα από το στάδιο “Φώτης Κοσμάς”. Ένα σημείο με ιδιαίτερη αισθητική, ανοιχτό ορίζοντα και φόντο το Θρακικό Πέλαγος.

Η δεύτερη είναι αυτή της νέας παιδικής χαράς δίπλα στην καφετέρια Αργώ, με ανάλογη χωροθέτηση και επισκεψιμότητα.

Στα πλαίσια λοιπόν της διαδικασίας για την δυνατότητα μεταφοράς του παραπάνω γλυπτού, συναινούμε σ΄ αυτήν και προτείνουμε τις παραπάνω επιλογές, θεωρώντας ότι η θέση νότια του σταδίου “Φώτης Κοσμάς” έχει περισσότερα πλεονεκτήματα επιλογής.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική πρόταση και έγκριση, πρέπει και πάλι να γίνει από τους ειδικούς επιστήμονες της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία υποχρεούμαστε να αποτανθούμε.

Γερακόπουλος Χρήστος
Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης
ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Έβρου: Δύο νέες, πολύ σημαντικές ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις υπέγραψε ο Αναπληρωτής Yπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης
Επόμενο άρθροΤρεις νέες εισαγωγές έγιναν το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης