του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

«Πολωνική» λύση μεθοδεύουν για Αιγαίο και Θράκη ΗΠΑ και Γερμανία αφού και οι δύο υποτιθέμενοι «κατά ΝΑΤΟ σύμμαχοι» με δηλώσεις τους από τα αντίστοιχα υπουργεία εξωτερικών άναψαν το «πράσινο φως» στην Τουρκία για να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάνης (η οποία κατά γράμμα αναφέρει ότι αντικαθιστά αυτή των Σεβρών και συνεπώς εάν πάψει να ισχύει τότε επαναφέρεται η πρότερη αλλά προφανώς οι «Σύμμαχοι» δεν έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό) και να διεκδικήσει ελληνικές εδάφη.
Για όσους δεν θυμούνται η πολωνική λύση είχε δοθεί μετά τον Β’ ΠΠ όταν αποφασίστηκε τα εδάφη που είχε καταλάβει η τότε Σοβ.Ένωση στην ανατολική Πολωνία να παραμείνουν στην σοβιετική κυριαρχία και ολόκληρη η γερμανική ανατολική Πρωσία να «βαφτιστεί» σε δυτική Πολωνία.
Έτσι δημιουργήθηκε το παράδοξο στην Πολωνία να διαβιούν μεγάλοι αρχέγονοι γερμανικοί πληθυσμοί. Η Πρωσία μάλιστα ανέκαθεν αποτελούσε την βασική κοιτίδα του γερμανικού κράτους.
Εν ολίγοις οι Αμερικανοί εδώ και πολλά χρόνια επιθυμούν την ίδρυση ενός μεγάλου και ανεξάρτητου και κυρίως κοσμικού Κουρδιστάν στο κέντρο της Μέσης Ανατολής το οποίο θα αποτελείται από τα εδάφη της ΝΑ Τουρκίας, της Βόρειας Συρίας, του Βορείου Ιράκ και του δυτικού Ιράν ώστε το κράτος αυτό να αποτελεί τον προστάτη-σύμμαχο του κράτους του Ισραήλ, να ελέγχει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μοσούλης, του Κιρκούκ, της Συρίας και μέρος των ιρανικών κοιτασμάτων και να αποδυναμώσει το σιιτικό Ιράν και ιδιαίτερα την ενοχλητική για την άθεη Ουάσιγκτον συμμαχία των Ορθοδόξων με τους Σιίτες και τους Αλεβίτες-Αλαουϊτες.
Στόχος βέβαια παραμένει και η αποτροπή δημιουργίας αγωγών φυσικού αερίου από το Ιράν προς την Ευρώπη κάτι το οποίο θα ισχυροποιούσε οικονομικά κατά πολύ τους Πέρσες.
Αν μάλιστα δει κάποιος προσεκτικά τους χάρτες θα καταλάβει ότι από το δυτικό Ιράν θα περάσει η μεγάλη μελλοντική θαλάσσια δίοδος που θα επιτρέπει στην Ρωία να κατεβαίνει στις ζεστές θάλασσες του Ινδικού ωκεανού χωρίς να έχει πλέον ανάγκη τα Δαρδανέλια.
Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να έχουν το ρωσικό Ναυτικό στον Ινδικό ωκεανό σε αρκετά μικρή απόσταση από το ολοένα αναβαθμίζόμενο κινεζικό Ναυτικό το οποίο σε έναν χρόνο θα έχει σε λειτουργία το δεύτερό του αεροπλανοφόρο.
Οι Αμερικανοι νιώθουν πλέον ότι απειλούνται και στις θάλασσες καθώς πρόκειται για περιοχές όπου Κίνα και Ρωσία μπορούν λόγω εγγύτητας να αντιτάξουν μεγάλη ισχύ.
Για να συναινέσει η Τουρκία σε μια τέτοια απώλεια εδαφών θα πρέπει να υπάρξει «αντικατάστασή» τους και οι Αμερικανοί με περίσσεια χαρά θα παρέδιδαν την Θράκη και το μισό Αιγαίο στους Τούρκους εάν η Άγκυρα συναινέσει σε μια τέτοια αναδιάταξη.
Σε αυτό άλλωστε φαίνεται πως συμφωνεί και ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
«Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή (Κουρδικό). Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια τεχνητή ένταση (από πλευράς Τουρκίας) με σκοπό την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο.
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο. Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμειχθεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Η Τουρκία πλέον διεκδικεί και εδάφη από την Ελλάδα.
Πρέπει να επιδιώξουμε συμμαχία με την Ρωσία. Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ θα πρέπει να προχωρήσει και σε επίπεδο αμυντικής συμφωνίας.
Περιοχή οι οποία έχει στοχοποιηθεί από την Τουρκία είναι το Ανατολικό Αιγαίο(Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος, όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου, από βραχονησίδες έως και μεγάλα κατοικήσιμα νησιά).»
Απόσπασμα από την εκπομπή Live U – 3.10.2016 με την Πόπη Τσαπανίδου στο STAR ακολουθεί το βίντεο της επομπής.

https://www.youtube.com/watch?v=oedLiAWuj-Q

Δεν ήταν τυχαία η παρέμβαση του Ρ.Τ.Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης
 Ο Ρ.Τ Ερντογάν έθεσε ευθέως ζήτημα  αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας αφού υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σημερινής Τουρκίας.
«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη».
«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»
«Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».
Συνέδεσε μάλιστα την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ως προσπάθεια κατοχής της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα και είπε: «Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών».
Είναι σαφές ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν για πρώτη φορά αμφισβήτησε ευθέως χωρίς διπλωματικούς ελιγμούς την ελληνική εδαφική ακεραιότητα και έτσι εξηγείται το σκηνικό έντασης που επιχειρούν να στήσουν στο Αιγαίο κάτι για το οποίο ετοιμάζονται καταλλήλως οι ελληνικές ΕΔ
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η προσπάθεια της Άγκυρας να προκαλέσει πληθυσμιακή αλλοίωση των πληθυσμών των νησιών του Α.Αγιαίου και όχι μόνο αποστέλλοντας συνεχώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα είτε πρόσφυγες είτε μετανάστες καθώς έχει αναλάβει και την «προστασία» τους λόγω του ομόθρησκου.
Μια κατευθυνόμενη εξέγερση των ανθρώπων αυτών θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας ενώ ήδη έχει αποδεδειγμένα πραγματοποιηθεί ένα είδος δοκιμής όταν είχαν εξεγερθεί στην Λέσβο μετανάστες με την φημολογία θανάτου κάποιων από αυτούς. Η φημολογία είχε διαδοθεί μέσω τηλεφώνου!
Δυστυχώς δεν ήταν επίσης καθόλου τυχαίες οι τοποθετήσεις του αμερικανικού και του γερμανικού ΥΠΕΞ οι οποίοι έκαναν κυριολεκτικά τους χαζούς!
Σε ανήκουστες δηλώσεις προέβη σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ ο οποίος είπε:
«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».
Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό».
Το συνέχισαν όμως οι Γερμανοί ακόμα «καλύτερα» όταν ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ ρωτήθηκε για το εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα»
Τυπικά η Γερμανία φαίνεται να επιλέγει την μέση οδό επιλέογντας την μη ανάμειξή της, πρακτικά όμως ενθαρρύνει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης αφού δεν λαμβάνει το μέρος της νομιμότητας αλλά αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» ότι η Συνθήκη δεν αποτελεί τελικά και μεγάλο κώλυμα.
Το Βερολίνο έδειξε για μια ακόμη φορά αυτό που είναι αποδεδειγμένο ιστορικά πόσο σέβεται τις διεθνείς Συθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και το γεγονός πως ότι και αν γίνεται πατροπαράδοτα πάντα λαμβάνει το μέρος της τουρκικής πλευρας.
Οι ΗΠΑ δεν αντιτίθενται στην αναθεώρηση της συνθήκηςτης Λωζάνης, δηλαδή στην πιθανή εκχώρηση ελληνικού εδάφους στην Τουρκία και συνακόλουθα απόκτησης ελέγχου θαλασσίων περιοχών στο Αιγαίο όπως πλέον ζητά επίσημα η Τουρκία με σχετικές τοποθετήσεις σειράς αξιωματούχων της, από τον πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν αρξάμενο.
Η αμερικανική κυβέρνηση τυπικά έλαβε “ίσες αποστάσεις”, αλλά όταν σε ένα τέτοιο ζήτημα λαμβάνεις ίσες αποστάσεις, επί της ουσίας ευνοείς την διεκδίκηση!
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, να δηλώνει ότι,  “η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διπλωματικά κανάλια για να αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με το Αιγαίο”.
Τόνισε επίσης ότι ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής και πρόσθεσε: “Ενθαρρύνουμε την Τουρκία και την Ελλάδα, ως χώρες – συμμάχους στο ΝΑΤΟ να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές σχέσεις γειτονίας. Ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής”.
Η στάση αυτή κάθε άλλο παρά να καθησυχάσει την ελληνική πλευρά μπορεί, αφού οι ίσες αποστάσεις που παίρνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορούν να οδηγήσουν σε αποθράσυνση τον Ρ.Τ. Ερντογάν, όπως άλλωστε συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τον Δήμαρχο της Άγκυρας να χαρακτηρίζει τουρκικά νησιά ακόμη και την Αίγινα και την Σαλαμίνα.
Σημειώνεται πώς μόνο η Ρωσία έχει αντιδράσει μέχρι σήμερα στις απίθανες δηλώσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν που ζητά ανεθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ η Γερμανία σε ένα παραλήρημα αίσχους την προηγούμενη εβδομάδα φάνηκε να στηρίζει το αίτημα του Τούρκου Προέδρου.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται ο εξ’απορρήτων σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν ο διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα για τις τουρκικές επιδιώξεις με άρθρο του περί «αναθεώρησης» της Συνθήκης
«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέλους άνοιξε τη συζήτηση για τη Λοζάνη. Έκανε μια δήλωση που πυροδότησε συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίον μια αυτοκρατορία λεηλατήθηκε, πώς κατακερματίστηκε σε κομμάτια/χώρες, πώς εγκλωβίστηκε στην Ανατολία και πώς στόχος ήταν να κατασταλεί το τελευταίο προπύργιο στην Ανατολία διά της πιέσεως και της βίας· ακόμα πώς κρατήθηκε υπό κηδεμονία καθ’ όλο τον 20ό αιώνα και πώς σήμερα εξυφαίνονται σενάρια για την επανακατάληψη της Ανατολίας και την περαιτέρω κατάτμησή της.
«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1923 μας υποχρέωσαν να δεχτούμε τη Λοζάνη. Κάποιοι επιχείρησαν να μας κοροϊδέψουν για να πιστέψουμε ότι η Λοζάνη ήταν μια “νίκη”. Είναι προφανές. Στη Λοζάνη δώσαμε νησιά όπου ακουγόμασταν όταν φωνάζαμε. Αυτό αποκαλούν νίκη;»
«Την 15η Ιουλίου έγινε μια απόπειρα εισβολής για να αρπάξουν το τελευταίο κομμάτι που μας ανήκει – το ένα πέμπτο από όσα χάσαμε μεταξύ 1012 και 1923. Το έθνος δεν τους παρέδωσε αυτά τα εδάφη. Η 15η Ιουλίου είναι για το τουρκικό έθνος ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Αν είχε επιτύχει το πραξικόπημα, θα εμφανίζονταν με κάτι ανάλογο με τη Συνθήκη των Σεβρών.»
Η υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης
Ο τελευταίος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η αμείλικτη αντίσταση
Έως σήμερα δεν υπήρξε πολιτικός ηγέτης που να μιλήσει καθαρά και ξάστερα για τις αιτίες των προβλημάτων της Τουρκίας, [να πει] τις αλήθειες και να μιλήσει για τις νέες επιθέσεις των Σταυροφόρων που στοχεύουν την περιοχή.
Αυτό προσπαθούσαμε να πούμε εδώ και δύο χρόνια όταν μιλούσαμε για τον «τελευταίο Πόλεμο της Ανεξαρτησίας», για «αναμέτρηση ηλικίας 100 ετών», για «απελευθέρωση από την κηδεμονία του 20ού αιώνα» και για «αμείλικτη αντίσταση». Ιδού γιατί σταθερά επιχειρούν να μας κρατήσουν έξω από την εξίσωση σε κάθε σύγκρουση και αναμέτρηση που αφορά την εγκαθίδρυση μιας νέας μεταψυχροπολεμικής νέας τάξης.
Νά γιατί έγινε η εισβολή στο Ιράκ. Και νά πώς εξηγείται ο πόλεμος στη Συρία.
Νά πώς εξηγούνται τα προσχέδια χαρτών για τη νέα Μέση Ανατολή. Νά γιατί η Τουρκία χτυπιέται πισώπλατα, μια χώρα που επιχειρεί να ορθοποδήσει μετά από έναν αιώνα. Νά γιατί επιχειρήθηκε η εξόντωση των ηγετών της μεγάλης πορείας της Τουρκίας με τις επεμβάσεις της 17ης και της 25ης Δεκεμβρίου. Νά γιατί χρησιμοποίησαν σενάρια εισβολής και εμφύλιου πολέμου τη 15η Ιουλίου.
Η επιχείρηση της μεγάλης εισβολής. Ποιος θα παραμείνει όρθιος;
Τα πάντα στην περιοχή μας ξεκινούν με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι αδύνατη η κατανόηση του σήμερα αν δεν ξεκινήσουμε από εκεί· η σχεδίαση της Τουρκίας, ο νέος χάρτης της περιοχής, το στάτους κβο της Μέσης Ανατολής, η εθνοτική αποσύνθεση, ο σεχταριστικός διαχωρισμός, τα κράτη-προγεφυρώματα και η κηδεμόνευση απέναντι στην οποία δεν μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα.
Βλέπετε, το στάτους κβο μορφοποιείται προς την κατεύθυνση της διάλυσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Επιχειρούν να επιβάλουν μια νέα γεωγραφική σχεδίαση.
Εφαρμόζεται σχέδιο ολοκληρωτικής εισβολής για την απόκτηση πλήρους ελέγχου στη μεσαία ζώνη της Γης, από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι αυτές του Ειρηνικού, με εισβολή σε πολλές χώρες· η διάσπασή τους μέσω εμφύλιων πολέμων, η εγκαθίδρυση νέων κρατών [που θα λειτουργούν ως] προγεφυρώματα και η διασφάλιση ότι η συγκεκριμένη γεωγραφία θα διατηρηθεί κηδεμονευόμενη για ακόμα έναν αιώνα.
Πώς θα είναι αυτό το νέο στάτους κβο; Ποια κράτη θα παραμείνουν στα πόδια τους; Ποια θα διασπαστούν και ποια θα γίνουν μεγαλύτερα; Ποιος θα είναι ικανός να αντισταθεί σε αυτό το μεγάλο σχέδιο ασφαλείας, τη νέα επιχείρηση εισβολής που πήρε τη μορφή πολιτικής ρητορείας μέσα από όρους όπως «ισλαμική απειλή» και «πάταξη της τρομοκρατίας»;
Οι σύμμαχοι μας κάνουν επίθεση μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων
Το φιλοατλαντικό κέντρο, που κατέστησε σαφές το σχέδιο της μεγάλης εισβολής το οποίο άρχισε τη δεκαετία του ’90 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, άρχισε τώρα να βάλλει την Τουρκία. Ανέπτυξαν τον όρο «γεωγραφία του χάους» και καταδίκαζαν τους πάντες στην περιοχή μας με βάση αυτό. Τώρα επιχειρούν να διασπείρουν το χάος που ξεκίνησαν στη Μέση Ανατολή στην Τουρκία.
Η σύγκρουση ξεκίνησε γιατί η Τουρκία επέλεξε τον δικό της δρόμο, αρνήθηκε την εξάρτηση από τον έναν, αποδέχτηκε τη γεωγραφική θέση και την ιστορία της και αποφάσισε να απευθυνθεί στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο με μια νέα πολιτική γλώσσα.
Η περιφερειακή δυναμική δεν μπορεί να εξηγήσει καμία τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή, αλλά ούτε και τη γέννηση και το θάνατο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Κάθε τρομοκρατική ομάδα που ίδρυσαν, χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και προσδιορίζουν τους στόχους της είναι μέρος του μεγάλου αυτού σχεδίου. Το PKK, το Ισλαμικό Κράτος, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και η ένοπλη πτέρυγά του (YPG) εντάσσονται σε αυτό. Το ίδιο και οι φέρουσες στοιχεία εισβολής επιθέσεις στις νοτιοανατολικές μας επαρχίες και περιφέρειες.
Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου [2015] δεν συνιστά αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά μάχη αντιμετώπισης απόπειρας εισβολής. Η απόπειρα της 15ης Ιουλίου [2016] είναι η πλέον αιματηρή απόπειρα εισβολής.
Πόλεις-κράτη και νέα προγεφυρώματα
Απεργάστηκαν σχέδια επίθεσης για κάθε χώρα. Την απειλή αντιμετωπίζουν πολλά κράτη από τη Βόρεια Αφρική μέχρι την Κεντρική, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότια Αφρική. Για κάθε χώρα υπάρχει προσχέδιο νέου χάρτη· για το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία. Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν μικροεθνικισμό και πόλεις-κράτη, διαχωρισμούς επί τη βάσει της θρησκείας και δημιουργία κρατών-προγεφυρωμάτων. Κανένα από τα κράτη της περιοχής μας δεν είναι ασφαλές, και κανένα δεν θα είναι προστατευμένο από την απειλή ακόμα κι αν εγκαθιδρύσει σχέσεις με το ατλαντικό κέντρο.
Η Τουρκία ανέπτυξε ρητορική μεγάλης αντίστασης από εκατονταετίας, κάτι που επηρέασε κράτη και περιοχές· η βούληση για αντιπαράθεση αποτυπώνεται στους δρόμους, σε πόλεις και σε χώρες ολόκληρες. Και είναι η μόνη στάση που μπορεί να κρατήσει κανείς απέναντι στα σχέδια για τη μεγάλη εισβολή.
Χώρες που ενδίδουν σε βολικές προτάσεις, θα βρεθούν στη θέση των εμιράτων που περίμεναν τη σειρά τους κατά την επέλαση των Μογγόλων.
Αυτοί που βλέπουν καθαρά το μεγάλο παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν άμυνες. Εμείς το είδαμε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Το είδαμε στο Αφγανιστάν, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στο Ιράκ και την Υεμένη. Το είδαμε και για το λόγο αυτόν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού.
Οι προδότες είναι παντού
Η περίοδος που διανύουμε είναι τόσο εύθραυστη όσο και εκείνη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο αγώνας τώρα είναι τόσο μεγάλος όσο εκείνος του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Είναι γι’ αυτόν το λόγο που μιλάμε για τον τελευταίο Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Δεν πρόκειται για ρητορική ηρωισμού αλλά για την πλήρη αλήθεια. Επιπλέον, να θέτετε σε αμφισβήτηση κάθε χώρα, κάθε κύκλο και πρόσωπο που επιχειρεί να καταδικάσει το έθνος μας σε ύπνωση.
Στον μεγάλο αυτό αγώνα, το PKK/PYD, η FETÖ [σ.σ.: οργάνωση του Γκιουλέν] ή το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι οι μόνοι στο μέτωπο των προδοτών, των εχθρών της ιστορίας και της [υφιστάμενης] γεωγραφίας. Είναι η ευθεία προέκταση, οι εκτελεστές των μυστικών υπηρεσιών αυτών των χωρών στην περιοχή μας. Είναι εχθροί αυτής της γεωγραφίας.
Πέρα απ’ αυτούς, όμως, καθένας που συγκαλύπτει την αλήθεια και μας εμποδίζει να τη δούμε είναι –με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο– μέρος αυτής της υπόθεσης. Εμπλέκεται ακόμα αν είναι πολύ κοντά μας.
Τρία μεγάλα πλήγματα και η εξέγερση
Είδαμε τους πολέμους των Σταυροφόρων. Ζήσαμε την εισβολή των Μογγόλων. Περάσαμε μέσα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες καταστροφές που συνέβησαν στην περιοχή μας. Είναι τα τρία πλήγματα έναντι των οποίων η αντίσταση ξεκίνησε από την Ανατολία κι ένα πιο φωτεινό μέλλον οικοδομήθηκε. Η αντίσταση αυτή ενεργοποίησε ολόκληρη την περιοχή και οδήγησε σε καθολική εξέγερση.
Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Γι’ αυτό επιτίθενται στην Τουρκία. Ξέρουν πολύ καλά ότι η οργή που ξεπηδά από τούτα τα μέρη και η ελεύθερη πολιτική στάση θα φέρουν τούμπα την ιστορία. Τίποτα δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν όταν η αντίσταση θα έχει φέρει τη νίκη. Δεν θα μπορούν πια να παρενοχλούν χώρες. Έτσι, ουδέποτε θα εγκαταλείψουμε τον αμείλικτο αγώνα κατά των εξωτερικών εισβολέων και των κύκλων υπέρ της κηδεμόνευσης στο εσωτερικό.
Ως εκ τούτου, δεν θα νομιμοποιήσουμε κανέναν αγώνα που θα γίνει στο όνομα της εθνοτικής ή της θρησκευτικής ταυτότητας.
Αν έχουν αυτοί χάρτες, έχουμε κι εμείς
Η προσπάθειά τους να μας συρρικνώσουν μας δυναμώνει ώστε να αναστρέψουμε τον άνεμο του κακού που πνέει. Απέναντι στα δικά τους προσχέδια χαρτών, θα φτιάξουμε τους δικούς μας χάρτες. Θα οικοδομήσουμε σταθερές γέφυρες στην περιοχή και θα ενωθούμε σε μια αλληλεγγύη ισχύος. Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα, το έθνος, το έδαφος, τις αξίες και το μέλλον μας στα σχέδιά τους.
Κοιτάξτε τα φρικτά παιχνίδια που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για να σαμποτάρουν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Κάτι ανάλογο κάνουν Βρετανία και Γερμανία. Απεργάζονται κάθε μορφής σχέδιο για να πλήξουν την Τουρκία, και περιφερειακά και στο εσωτερικό. Η απειλή έρχεται από όλους τους συμμάχους μας. Μας πολεμούν από τις στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός μας από όπου οργανώνουν και τις τρομοκρατικές ομάδες.
Το σχέδιο για λεηλασία του χρήματος των Σαουδαράβων
Κάθε ενέργειά τους στην περιοχή μας την τελευταία 20ετία, και κάθε τους σχέδιο, στρέφεται κατά της Τουρκίας. Με το πρόσχημα της συμμαχίας μάς προκάλεσαν σοβαρές βλάβες.
Εξόπλισαν τρομοκρατικές οργανώσεις και τις έβαλαν στην Τουρκία. Αιματοκύλησαν τη χώρα μας. Είναι αυτοί που προσωπικά σχεδίασαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το σχέδιο του εμφυλίου και το εξυπηρέτησαν διά του Φετουλάχ Γκιουλέν και των τρομοκρατών του. Σήμερα συνεχίζουν τον ίδιο πόλεμο εναντίον μας εντός τουρκικών συνόρων.
Η 15η Ιουλίου είναι η ημερομηνία έναρξης της –από εκατονταετίας– αντίστασής μας. Είναι μια μορφή αντιστασιακού αγώνα όπως εκείνος των Πολέμων των Σταυροφόρων.
Εισβάλλουν στην περιοχή αλλά ενεργούν και ως ολοκληρωτικοί εχθροί του πολιτισμού λεηλατώντας. Διέπραξαν σφαγές στο Ιράκ και λεηλάτησαν ό,τι ανήκει στους πολιτισμούς.
Τώρα σχεδιάζουν να κάνουν πλιάτσικο και στη Σαουδική Αραβία. Παρουσίασαν νόμο που καθιστά τη Σαουδική Αραβία υπεύθυνη για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για αποζημιώσεις.
Πραγματικός στόχος τους είναι να βάλουν στο χέρι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια της χώρας. Αν είχαν επιτύχει την 15η Ιουλίου, θα γινόμασταν μάρτυρες ανάλογου πλιάτσικου στην Τουρκία. Η χώρα θα κοβόταν σε κομμάτια· θα απέκοπταν την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και όλος ο πλούτος της χώρας θα κατάσχονταν.
Η αναμέτρηση για τη Λοζάνη και η φαγωμάρα της Δύσης
Πηγή για κάθε εξέλιξη στην Τουρκία είναι οι ιστορικές της καταβολές, που θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψιν. Εκεί θα βρείτε την αιτία για τις τρέχουσες κρίσεις και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση καθημερινά και να μην υποκύπτουμε σε απατηλά σχέδια. Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι η εξήγηση ακόμα και για τα ελάσσονος σημασίας γεγονότα. Ο πόλεμος αυτός δεν έχει τελειώσει. Μόλις πρόσφατα ξεκινήσαμε τον αγώνα μας.
Από τη στιγμή που εξαπέλυσαν τη δεύτερη επίθεση μετά τη Λοζάνη, θα εγείρουμε διεκδικήσεις για την περίοδο από τότε μέχρι τώρα και θα τους ζητήσουμε να λογοδοτήσουν για όλα όσα χάσαμε.
Εμείς είμαστε αυτοί που θα αναστρέψουμε την ιστορία παρά τους αντίθετους ανέμους, και θα σχεδιάσουμε τον νέο χάρτη της περιοχής. Εμείς είμαστε αυτοί που θα κερδίσουμε τον αγώνα, όχι εκείνοι. Θα το δείτε στα επόμενα χρόνια· η μεγάλη κρίση θα ξεσπάσει μέσα στους κόλπους της Δύσης όπως και ο πραγματικός εμφύλιος πόλεμος.
Ibrahim Karagül»
ΠΗΓΗ www.pronews.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Ιερώνυμος ζητά δημοψήφισμα για χωρισμό Εκκλησίας- Κράτους
Επόμενο άρθροΔωρεάν διανομή φρούτων απο το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ