Πράσινο «φως» από την Κομισιόν για το FSRU Αλεξανδρούπολης – Έγκριση και για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:45
58 0

Η ώρα της επενδυτικής απόφασης για το έργο της κατασκευής του πλωτού σταθμού αποθήκευσης LNG και επαναεριοποίησης ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, φαίνεται ότι πλησιάζει.

Η Ευρ. Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, ενέκρινε τη συμβατότητα του FSRU με το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων και συγκεκριμένα με τη συγχρηματοδότηση που θα λάβει από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται, όπως αναφέρουν πηγές, για πόρους της τάξης των 165 εκ. ευρώ, και η διάθεση τους δεν αντιβαίνει την κοινοτική νομοθεσία.

Για το θέμα υπήρξε χθες και σχετική ενημέρωση στη συνάντηση του υπουργού ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα με την αντιπρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής Μαργκρετε Βεστάγκερ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για τα επόμενα βήματα της επένδυσης απαιτείται και η έγκριση από τις Βρυξέλλες της συμμετοχής του ΔΕΣΦΑ ως μετόχου στο FSRU Αλεξανδρούπολης. Για την ακρίβεια το αντικείμενο της εξέτασης αφορά στο κατά πόσο η συμμετοχή του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε ένα Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) δεν δημιουργεί ζητήματα ανταγωνισμού.

Ανάλογος έλεγχος που συνοδεύτηκε με έγκριση έγινε και για τον Bulgartransgaz, τον Διαχειριστή του βουλγαρικού συστήματος.

Σχετικά άρθρα

Ορθοδοξία και Κτιστή Δημιουργία ~ Θεολογική Οικολογία και Οικολογική Θεολογία (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Σεπτεμβρίου 2018 0
Ορθοδοξία και Κτιστή Δημιουργία Θεολογική Οικολογία και Οικολογική Θεολογία Από την «Οικοκτονία» στην κατά Θεόν Οικολογία υπό το  πρίσμα της…

Δείτε τις βάσεις των σχολών που έχουν έδρα στο νομό Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2017 0
Ιατρική Αλεξανδρούπολης 18.713 (+65) από 18.648 το 2016 Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης 17.855 (-148) από 18.003 το 2016 Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Αλεξανδρούπολης  10.289…

Χιλιάδες μέτρα καλωδίων δημόσιου φωτισμού κλάπηκαν στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουλίου 2016 0
Τη δημόσια καλωδίωση φωτισμού στους κόμβους Αετοχωρίου, Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Αγ. Κυπριανού, Περιφερειακού Μάκρης και του βορείου Κόμβου Διδυμοτείχου, εξαφάνισαν άγνωστοι!…