Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του ΟΛΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Νοεμβρίου 2021
86 0

Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος:

Αναλαμβάνουμε ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις μελετητικές διαδικασίες για τις νέες υποδομές που ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης σχεδιάζει να κατασκευάσει στο επιβατικό λιμάνι της πόλης, ώστε αυτό να εκσυγχρονιστεί, να αυξήσει τις δυνατότητες και τη χωρητικότητά του και να συμμορφωθεί πλήρως με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Για αυτό υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΑ Κώστα Χατζηκωνσταντίνου.

Με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΠΑΜΘ και του ΟΛΑ, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας θα αναλάβουν την υλοποίηση των απαραιτήτων διαδικασιών ώστε να εκπονηθεί η μελέτη:

  • για το νέο κτίριο που θα στεγάσει τον Τερματικό Σταθμό Επιβατών, τις διοικητικές υπηρεσίες του ΟΛΑ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου
  • για την αναδιαμόρφωση της ζώνης ακτοπλοΐας (επιστρώσεις, νέα ασφαλτικά δάπεδα, διαγραμμίσεις, έργα αποχέτευσης ομβρίων, περίφραξη)
  • για την κατασκευή πύλης εισόδου και πύλης εξόδου οχημάτων
  • για την τοποθέτηση νέων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (εκδοτήρια, χώροι αναμονής επιβατών και οχημάτων) και στέγασης των υπηρεσιών του Τελωνείου και της Αστυνομίας.

Η χρηματοδότηση της μελέτης είναι εξασφαλισμένη από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενώ η μελέτη, όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου.

Σχετικά άρθρα

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου στηρίζει τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Νοεμβρίου 2015 0
  Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου στηρίζει τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και καλεί όλα τα…

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξάγουν από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 60 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Οκτωβρίου 2018 0
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξάγουν από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 60 κιλά ακατέργαστης κάνναβης Οι 24 συσκευασίες…