Δεν σταματούν πουθενά οι επιτήδειοι ακόμη και τώρα ενώπιον του μεγάλου προβλήματος του κορωνοϊού, αφού, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, στα βόρεια σύνορα της χώρας πουλούν πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ αντί 30 και 40 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ρεπορτάζ του το MEGA, οι έλεγχοι στον Προμαχώνα έβγαλαν… λαβράκια και εντόπισαν μεγάλη κομπίνα.

Βάσει του ρεπορτάζ, οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν το σχέδιο απατεώνων, οι οποίοι προμηθεύουν πιστοποιητικά, με το ανάλογο αντίτιμο, σε όσους επιθυμούν να περάσουν χωρίς πρόβλημα τα σύνορα.

Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά δείχνουν πως ο κάτοχός τους έχει υποβληθεί στον απαραίτητο έλεγχο (χωρίς στην πραγματικότητα να το έχει κάνει) και το τεστ έχει βγει αρνητικό. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγγραφα από μη πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου στα οποία αλλάζουν το όνομα του ασθενούς, έναντι αμοιβής.

Μετά τον εντοπισμό τέτοιων εγγράφων, οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν ότι από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια. Αξίζει να σημειωθεί πως από το τελωνείο του Προμαχώνα έχουν επιστρέψει στη χώρα τους τουλάχιστον δέκα άτομα, καθώς είχαν μαζί τους φωτοτυπία του αρνητικού τεστ και όχι το πρωτότυπο.

ΠΗΓΗ www.real.gr