Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων 750 γιατρών μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε στην Κομοτηνή.
Με την παρουσία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Παυλίδη, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή σύσκεψη των διοικητών των πέντε μεγάλων νοσοκομείων της περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων, στην διάρκεια της οποίας εξετάστηκε ο προγραμματισμός για την ένταξη έργων του τομέα της Υγείας στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014 – 2020, καθώς και η ολοκλήρωση των πράξεων των ενταγμένων έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης, 2007 – 2013 για την περιφέρεια ΑΜ-Θ.

«Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να τα απορροφήσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με την περιφέρεια και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη έχει διαθέσει ένα μεγάλο κονδύλιο για τα θέματα της Υγείας. Το ΕΣΠΑ αυτή την φορά προβλέπει χρήματα για εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Δίνεται η ευκαιρία στα νοσοκομεία να κάνουν παρεμβάσεις στον χώρο των χειρουργείων, να πάρουν μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους», τόνισε ο Στρατής Πλωμαρίτης.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προσλήψεων 750 γιατρών μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι 80 από τους οποίους θα στελεχώσουν υγειονομικές μονάδες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ επτά θέσεις μονίμων ιατρών ανοίγουν για το νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις.

Η πρώτη αφορά σε 1500 άτομα μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού τον Απρίλιο του 2015 και μία καινούργια διαδικασία πρόσληψης χιλίων διακοσίων ατόμων για μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού. Παράλληλα, από παλαιότερη προκήρυξη του 1998 αναμένεται να στελεχωθεί το νοσοκομείο Κομοτηνής με επιπλέον επτά άτομα σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.

«Είναι ένας σεβαστός αριθμός προσλήψεων που δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες, δεν κλείνει όλα τα κενά αλλά για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια θα έρθουν καινούργιοι άνθρωποι, μόνιμοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Η εικόνα που ζούσαμε μέχρι σήμερα, ήταν παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις, χωρίς να ανανεώνεται ο χώρος της Υγείας με μόνιμο προσωπικό. Τώρα αντιστρέφεται αυτή η πορεία», επεσήμανε ο Στρατής Πλωμαρίτης.

Ειδικότερα για το νοσοκομείο της Κομοτηνής, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το μέλλον του νοσοκομείου της Κομοτηνής που να το υπονομεύει».

«Είναι σταθερή και δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης να υπάρχει νοσοκομειακή μονάδα στην Κομοτηνή. Και αυτή θα στηριχθεί με κάθε τρόπο. Είναι δέσμευση του υπουργού, είναι δέσμευση της κυβέρνησης. Ό,τι ακούγεται πέρα από αυτό είναι ανυπόστατο. Για πολλούς λόγους είναι απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας η στήριξη του νοσοκομείου της Κομοτηνής», κατέληξε.

Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ τέλος, στάθηκε στο γεγονός ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΑΜΘ 2014 – 2020 έχουν δεσμευθεί τα περισσότερα χρήματα από όλες τις περιφέρειες της χώρας για την υγεία και ότι θα διατεθούν όλα προς το σκοπό αυτό. «Ευχαριστώ τον Στρατή Πλωμαρίτη για την μέχρι τώρα συνεργασία μας, τους διοικητές των νοσοκομείων και τις τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και την διαχειριστική αρχή. Θα προχωρήσουμε στον τομέα της υγείας με τα γρηγορότερα βήματα», κατέληξε ο Γιώργος Παυλίδης.

www.voria.gr/ar

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη εκδήλωση για τα αδέσποτα ζώα της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν πληρωμές για βιολογική κτηνοτροφία σε ‘Εβρο και Ροδόπη