Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι,

Σας γράφω για να σας ενημερώσω και ηλεκτρονικά για μία πρωτοβουλία που αναλαμβάνω ως ενεργός δημότης και διαχειριστής της ανεξάρτητης ενημερωτικής ιστοσελίδας δημοτικού ενδιαφέροντος, pamemprosta.org.

Από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο (το αμέσως επόμενο από το αυριανό της Τετάρτης 2/12/2015) θα ηχογραφώ τις συνεδριάσεις από το σημείο από το οποίο τις παρακολουθώ παραδοσιακά, δίπλα στο τραπέζι των δημοσιογράφων, και θα τις αναρτώ άκοπες και αμοντάριστες στο διαδίκτυο μετά το πέρας τους για την ενημέρωση των συνδημοτών μας.

Σας παρακαλώ όλους να είστε προσεκτικοί στις εκφράσεις σας, να μην αναφέρεστε ποτέ σε off-the-record θέματα καθώς οτιδήποτε λέτε στη δημόσια συνεδρίαση μπορεί να καταγραφεί και να μεταδοθεί δημόσια.

Σε περίπτωση που διαφωνείτε με τη μετάδοση των ηχητικών (αν και ο νόμος του Καλλικράτη και ο ψηφισμένος Κανονισμός Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου μας το προβλέπουν και το επιβάλλουν), παρακαλείστε να εκφράσετε εγγράφως, με αιτιολόγηση, τους ενδοιασμούς σας και αυτοί θα αναρτηθούν άμεσα στην ιστοσελίδα pamemprosta.org.

Ζητώ τη στήριξη όλων των συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, κ. Χρήστου Βασματζίδη, των υπηρεσιακών, του προεδρείου του ΔΣ και της γραμματείας του. Ζητώ τη στήριξη των ενεργών πολιτών. Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διαφάνεια της λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου και να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε από τη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων.

Με την πρώτη ευκαιρία, και εφόσον βρεθεί λύση στην έλλειψη παροχής γρήγορου ίντερνετ στην αίθουσα του ΔΣ, θα προχωρήσουμε και σε ζωντανή μετάδοση ήχου και εικόνας, όπως κάναμε στο παρελθόν στο ΔΣ της συζήτησης για τη ΜΠΕ των Χρυσωρυχείων (με ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοσή της από το δημοτικό ραδιόφωνο και το Maximum FM 93,6) και στο συλλαλητήριο κατά των χρυσωρυχείων έξω από το δημαρχείο (με ζωντανή πανελλαδική μετάδοση βίντεο).

Θυμίζω ότι στη συνεδρίαση της 30/05/2012 εγκρίθηκε/ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης (καταψήφισαν οι κ.κ. Τρέλλη και Πεϊχαμπέρης από τη Λαϊκή Συσπείρωση ενώ λευκό είχε ψηφίσει ο κ. Λασκαράκης – απουσίαζαν οι κ.κ. Κιτσικίδης, Κολχούρης, Δευτεραίος, ενώ από την ψηφοφορία αυτού του θέματος απουσίαζαν και οι κ.κ. Σεφεριάδης, Θεοδώρου, Βραχιόλογλου, Σεραφειμίδης, Δούρος, Ουζουνίδης, Γκότσης και Κεσεσίδου.

Την πρόθεσή μου αυτή την έχω ήδη αναρτήσει στη σελίδα, στη διεύθυνση: http://www.pamemprosta.org/2015/12/01

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και τη συνεργασία,

Πασχάλης Δρακόπουλος,
Διαχειριστής pamemprosta.org
ανεξάρτητης ενημερωτικής ιστοσελίδας στο Δήμο Aλεξανδρούπολης

Προηγούμενο άρθροΛιανικό Εμπόριο: Μείωση τζίρου -5,2% (9ος 2015/9ος 2014)
Επόμενο άρθροΑυτοκτονία στις Φέρες