Η συντονιστική επιτροπή  της πρωτοβουλίας των Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση με αφορμή δημοσιεύματα  ηλεκτρονικής εφημερίδας στις 23.8.2017 και 24.8.2017 ,αναφορικά με την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, επανέρχεται και πληροφορεί τους πολίτες  ότι πάγιο και κομβικό αίτημά μας παραμένει η αναβαθμισμένη αυτονόμηση του νοσοκομείου μας  και η άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , αίτημα στο οποίο η επιτροπή παραμένει σταθερά προσηλωμένη.

Τα σχετιζόμενα με τα ανωτέρω δημοσιεύματα, δελτία τύπου της Διοίκησης απαντούν μεν στα αναφερόμενα ζητήματα, παραλείπουν ωστόσο να τοποθετηθούν στο ανωτέρω βασικό αίτημά μας για την αυτονόμηση του νοσοκομείου,  για το οποίο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Σχετικά με την αναφορά  στα «φαινόμενα  διαφθοράς και χρηματισμού στο χώρο της Υγείας», δηλώνουμε απερίφραστα ότι καταδικάζουμε κάθε είδους τέτοιες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται, ενώ επιδοκιμάζουμε και συμπορευόμαστε με κάθε προσπάθεια για την πάταξή τους. Μοναδικός στόχος μας είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΓΝΔ και η παροχή αυτών των υπηρεσιών Υγείας που αρμόζουν στους κατοίκους του Β. Έβρου. Οποιαδήποτε άλλη λογική και πρακτική είναι απορριπτέα.

Ας μην αποπροσανατολίζουμε τους πολίτες από τον κοινό μας στόχο και ας εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτόν. Στην Αυτόνομη Αναβαθμισμένη Λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Δυστυχώς κατά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν κατετέθη,  τροπολογία για την αυτονόμηση του νοσοκομείου μας, όπως ελπίζαμε και αφήναν να εννοηθεί ότι θα γίνει, τοπικοί πολιτικοί παράγοντες. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Αυτό είναι το μείζον θέμα και όχι το αν κάποιος, πολίτης, ονόμασε το τμήμα, κλινική ή ζήτησε την παρουσία δερματολόγου ή άλλων ιατρών στο Ίδρυμα μας.

Για άλλη μια φορά καλούμε τους πάντες, σωματεία, συλλόγους, θεσμικούς και μη, φορείς, πολίτες να συστρατευθούμε στην επίτευξη του σκοπού αυτού το οποίον όλοι, κατά γενική ομολογία, στηρίζουν. Επιτρέποντας στον οποιονδήποτε να εκφραστεί ελεύθερα, συμμεριζόμενοι την αγωνία του και τις προσδοκίες του για ακόμη περισσότερο αναβαθμισμένες υπηρεσίες, θα έχουμε στο πλευρό μας, όλους τους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά, από προσωπικές εμπειρίες τα συμβαίνοντα στο νοσοκομείο.

 

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής

Διευθυντής Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου

Βαφειάδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου

Στάμος Ευστάθιος

Επιτροπή Ορεστιάδας

Ψυράκη Αναστασία

Ορφανού Ευανθία

Παπαδοπούλου Σοφία

Μπαχαρίδου Φανή

Επιτροπή Διδυμότειχου

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

Φυδανάκης Παναγιώτης

Καραφείζη Εύη

Επιτροπή Σουφλίου

Πασχάλης Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Γρηγόριος

Μιντιούρης Απόστολος

Προηγούμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα δρόμου “VIA EGNATIA RUN”
Επόμενο άρθροΚαταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για την αναστολή χορήγησης ρεπό και αδειών στο προσωπικό της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας