Πρόβλημα με τα σκόρδα της Βύσσας – Κοινή δήλωση Παπατολίδη-Ζαλουφλή

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:20
482 0

Ύστερα από την περιοδεία που πραγματοποίησαν στον συνεταιρισμό των σκορδοπαραγωγών   Νέας Βύσσας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Παπατολίδης Δημήτρης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας  Ζαλουφλής Κώστας,   προχώρησαν στη παρακάτω κοινή δήλωση:

« Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την απόγνωση των σκορδοπαραγωγών της νέας Βύσσας  καθώς βλέπουν να παραμένουν απούλητες μεγάλες ποσότητες σκόρδων ( περίπου το 30%) εσοδείας 2018,  την ίδια ώρα που η αγορά κατακλύζεται από αθρόες εισαγωγές σκόρδων από τρίτες χώρες, κυρίως από την Κίνα. Ο κίνδυνος άλλη μια δυναμική  καλλιέργεια της περιοχής μας να καταστραφεί, είναι πια ορατός.

Οι παραγωγοί σκόρδου πληρώνουν ακριβά τις πολιτικές  επιλογές της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων της, που για χάρη  των δικό τους συμφερόντων, διευκολύνουν τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων,  ομοειδή με τα ελληνικά.

Τεράστιες όμως είναι  οι ευθύνες και των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, που έχουν εκτοξεύσει με την πολιτική τους   το κόστος παραγωγής σε απαγορευτικά ύψη, με αποτέλεσμα τα πολυκαταστήματα, «οι αλυσίδες», να προτιμούν στα ράφια τους κινέζικα σκόρδα.

Καλούμε και τους  παραγωγούς σκόρδου,  να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκρουστούν με  τις πολιτικές της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων και στις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να ενισχύσουν  τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμους, για να δυναμώσει και από αυτό το μετερίζι ο αγώνας ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές,  που οδηγούν στην εγκατάλειψη άλλης μιας δυναμικής καλλιέργειας της περιοχής μας και τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην καταστροφή »

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο φετινό Πάρκο Χριστουγέννων

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Νοεμβρίου 2015 0
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγοράς & Αθλητισμού, κ. Στέλιος Βραχιόλογλου, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο φετινό Πάρκο Χριστουγέννων…

Ενημέρωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Κουκουράβα σχετικά με τις εξελίξεις στα τεχνικά έργα της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουνίου 2017 0
Υπεβλήθη χθες και στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε ομόφωνα για υποβληθεί στη συνέχεια στην αρμόδια αρχή, η πρόταση ΒΑΑ για…