Δεν αρκεί να είσαι δημοφιλής για να γίνεις ευρωβουλευτής, δεν αρκεί να είσαι γνωστός, ή όμορφος, ή τηλεπερσόνα. Δεν αρκεί να περιφέρεσαι από πόλη σε πόλη διαβάζοντας το ίδιο κείμενο για ένα μόνο πρόβλημα. Ένας υποψήφιος ωφελεί να γνωρίζει τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και μέσα από τις γνώσεις του και την εμπειρία του να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να τα λύσει με πρόγραμμα και σωστό σχεδιασμό.

(Προσωπικά θεωρώ ότι ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα των σκέψεων και των ενεργειών πάνω στις οποίες θα εργαστεί για το καλό και το συμφέρον της Πατρίδας στο Ευρωκοινοβούλιο).

Το πρόγραμμα μου για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα Νίκη – Νικόλαος Μαγγίνας. Σε προσκαλώ να γίνεις μέρος αυτής της προσπάθειας, μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, ψήφισε για το μέλλον που ονειρευόμαστε.

1.Δημογραφικό 2. Προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος 3. ΑΟΖ και επέκταση ναυτικών μιλίων και ο φράχτης του Έβρου 4. Εξόρυξη υδρογονανθράκων 4. Ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας σύμφωνα με το Ολλανδικό μοντέλο 5. Ασφάλεια των πολιτών 6. Προώθηση της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας και άρνηση της Woke ατζέντας 7. Ευρωστρατος 8. Προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων 9. Προστασία και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. 10. Ερασιτεχνικός αθλητισμός. 11. Η οικονομική αναγέννηση κα η τουριστική ανάδειξη του νομού Έβρου.

  1. Δημογραφικό.

Το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το μέλλον της Ελλάδας μας και της Ευρώπης. Το 2030 ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνω των 60 ετών . Ο πληθυσμός της χώρας μας θα υποχωρήσει κατά ένα εκατομμύριο άτομα ως το 2050. Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ το 2022 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις. Χάθηκε μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας. Το πρόβλημα στον Έβρο είναι ακόμα πιο οξυμένο: έχουμε 18 θανάτους για κάθε μια γέννηση, με την Τουρκία απέναντι να καραδοκεί. Η λύση είναι να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους, ειδικότερα στα χωριά κάτω των 2.000 χιλιάδων κατοίκων. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να δοθεί σε όλους τους υπαλλήλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επίδομα παραμεθορίου· και για τα νέα ζευγάρια που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους να εγκριθούν άτοκα δάνεια για αγορά ή ανέγερση νέας κατοικίας.

  1. Προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος.

Η Ε.Ε. και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν ήδη το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Στα επόμενα χρόνια θα βιώσουμε μεγάλες περιόδους ανομβρίας με πολλές και καταστροφικές πυρκαγιές. Η ζωή στις μεγάλες πόλεις θα γίνει ιδιαίτερα δύσκολη. Ήδη η έλλειψη πρασίνου στις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα . Η λύση είναι η αύξηση των χώρων πρασίνου και η αντικατάσταση υλικών με άλλα που δεν αυξάνουν την θερμότητα . Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα δάση η δασοπυρόσβεση από την πυροσβεστική υπηρεσία πρέπει να μεταφερθεί στην δασική υπηρεσία. Επίσης να μειωθούν οι αντιπυρικές αλλά να αυξηθεί το πλάτος τους· δεν έχει κανένα νόημα αν υπάρχουν σε ένα δάσος 50 αντιπυρικές με πλάτος 30 μέτρων· είναι προτιμότερο να δημιουργηθούν 5 αντιπυρικές με πλάτος 300 μέτρων. Εκεί μπορεί να σπαρθεί τριφύλλι ή να δημιουργηθεί αμπελώνας, ώστε να χρησιμεύει για τροφή και για φώλιασμα των αγρίων ζώων. Με την συγκεκριμένη πρακτική δεν θα κατεβαίνουν π.χ. οι αγριόχοιροι στις πόλεις για να τραφούν.

  1. ΑΟΖ και επέκταση ναυτικών μιλίων και ο φράχτης του Έβρου.

Σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας η Ελλάδα δικαιούται επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μιλιά από την κοντινότερη ξηρά. Η επέκταση των ναυτικών μιλίων από 6 στα 12 ναυτικά μιλιά πρέπει να γίνει άμεσα και παντού (σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι  αν και φέρει μόνιμη αντίρρηση στο σχετικό άρθρο της Συνθήκης περί Δικαίου της Θάλασσας, η ίδια έχει επεκτείνει τα εθνικά της ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα στα 12 ν.μ.). Το διεθνές δίκαιο δεν προβλέπει τμηματική επέκταση, αλλά ακόμα και αν προέβλεπε η συγκεκριμένη τακτική δηλώνει φόβο· τα φοβικά σύνδρομα οφείλουμε να τα αποτάξουμε. Η καλύτερη χρονική περίοδος είναι τώρα που υπάρχει ο Ρωσο-ουκρανικός  πόλεμος, όπου η δύση στηρίζει την Ουκρανία. Προφανώς – θέλοντας και μη -θα στηρίξει και την χώρα μας.   Η Ελλάδα έχει ορίσει ΑΟΖ με την Ιταλία και μερικώς με την Αίγυπτο, ενώ ακόμα προσπαθεί να ολοκληρώσει την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να ορίσει ΑΟΖ με την Αλβανία, Λιβύη, Κύπρο και Τουρκία, και έχει το δικαίωμα να το πράξει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη διεθνή νομοθεσία, ωστόσο η ελληνική πλευρά δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια τέτοιου είδους διεκδίκηση. Η τουρκική δήλωση περί πολέμου δεν αφορά την ΑΟΖ . Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία με μία μόνο κίνηση να οριοθέτηση της ΑΟΖ, με τρόπο που θα διασφαλίσει την εθνική της κυριαρχία, θα παράγει πλούτο για τη χώρα, θα την οδηγήσει στην έξοδο από το λαβύρινθο της κρίσης.

          Ο φράχτης του Έβρου. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις ο φράχτης θα κατασκευαστεί σε όλο το μήκος του Έβρου, δηλ. και στα 230 χλμ. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι δύο. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι εφόσον δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες κάτοικοι  το μισό πλάτος του ποταμού (που το δικαιούνται σύμφωνα με την διευθέτηση των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, καθώς τα σύνορα των δύο κρατών είναι στην μέση του ποταμού) δεν μπορούν ούτε και το έδαφος πλησίον του φράχτη· δηλαδή δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον ποταμό Έβρο οι Έλληνες ψαράδες, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, φυσιολάτρες μπορούν όμως να χρησιμοποιήσουν όλο το πλάτος του ποταμού οι Τούρκοι κυνηγοί ψαράδες κλπ. Δημιουργούμε από την αβλεψία μας μια γκρίζα ζώνη τύπου Ίμια. Το δεύτερο πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι τα μικρά και μεγάλα είδη ζώων π.χ. αγριόχοιροι, λύκοι κλπ. Δεν μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τους πληθυσμούς της Τουρκίας, με συνέπεια να μην μπορούν να αναπαραχθούν και να τραφούν. Τι μπορεί να γίνει; Ή κατασκευαστούν πόρτες στον υπάρχοντα φράχτη ή στα σημεία που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα φράχτης να κατασκευαστεί πιο μέσα στο ελληνικό έδαφος. 

  1. Ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας σύμφωνα με το Ολλανδικό μοντέλο.

Άμεσα κίνητρα και χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργηθούν συνεταιρισμοί, για να ενωθούν οι παραγωγοί, ώστε να πετύχουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους. Με την συγκεκριμένη πρακτική δεν θα υπάρχει το φαινόμενο του μεσάζοντα . Η ανάπτυξη σύμφωνα με το ολλανδικό μοντέλο προϋποθέτει το σύστημα του έλικα, δηλαδή την εφαρμογή της τεχνικής των προγόνων μας συνδυαστικά με την τοπικότητα και τις νέες τεχνικές· έτσι πέφτει το κόστος παραγωγής μειώνοντας π.χ. την χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Ενδεικτικά, η Ολλανδία παράγει σε αξία 1700 ευρώ το στρέμμα, το Ισραήλ 1290 και η Ελλάδα μόλις 190. Η Ολλανδία ακολουθεί πολιτική αγοράς, το Ισραήλ πολιτική καινοτομίας και η Ελλάδα πολιτική του μεσάζοντα δηλαδή πολιτική σκοπιμότητας.  

  1. Ασφάλεια των πολιτών.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι σε άμεση συνάρτηση με την παράνομη μετανάστευση όχι μόνο στα στενά εθνικά όρια αλλά και σε ευρωπαϊκό δίκαιο. Οφείλουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να γνωρίζουν ποιοι και πόσοι μετανάστες βρίσκονται σε κάθε χώρα και σε κάθε πόλη. Ακόμα πρέπει να θεσπίσει η Ελλάδα όρια ποσόστωσης. Να υπάρχει ασφάλεια εκεί που το κράτος δεν προστατεύει τους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, π.χ. σε περίπτωση εμπορίου και χρήσης ναρκωτικών δίπλα στην είσοδο πανεπιστημίων της. Παραβιάζεται το σύνταγμα, εφόσον οι αστυνομικοί μπορούν να εισέλθουν μόνο με την συνοδεία ΜΑΤ. Όλες αυτές οι καταστάσεις μειώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια.

  1. Προώθηση της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας και άρνηση της Woke ατζέντας.

Είμαι αντίθετος στον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Δεν υπάρχει καταναγκασμός από τις ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Δεν συνιστά διεθνή υποχρέωση για την χώρα. Τα δικαιώματά τους όπως π.χ. η  μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων καλύπτονται από το σύμφωνο συμβίωσης. Σε  τι αποσκοπεί ο γάμος; Σε ένα πράγμα: την τεκνοθεσία και την αλλαγή του πατέρα και της μητέρας σε γονέα 1 και γονέα 2 . ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ να προωθήσουμε την παραδοσιακή οικογένεια. Το ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ στους προγόνους μας, το ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ στα παιδιά μας.  

  1. Ευρωστρατός

Η Ευρώπη χρειάζεται τον δικό της στρατό» έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής Mikulas PEKSA από τους πράσινους. Στις συζητήσεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια στην Ε.Ε για την δημιουργία ευρωστρατού ελλοχεύουν κίνδυνοι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι όταν θα έρθει η στιγμή να αποφασίσουμε αν θα συμπράξουμε στην ιδέα αυτή. Από την άλλη πλευρά, αν θέλεις να είσαι ένα δυνατό κράτος που επηρεάζει τη διεθνή σκηνή, πρέπει να έχεις και στρατό.  Αν προσεγγίσουμε με σοβαρότητα το συγκεκριμένο , μπορούμε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα.

  1. Προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη πρέπει να κοιτάξουν τα προβλήματα των ΑμεΑ από την αρχή, ξεκινώντας από μια λευκή κόλλα χαρτί, επιλύοντας το πρόβλημα της επανένταξης των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο. Μερικά παραδείγματα: το μετρό του Λονδίνου δεν είναι προσβάσιμο στα Αμεα, τα αεροσκάφη  δεν είναι απολύτως προσαρμοσμένα για τα άτομα με αναπηρία π.χ. οι τουαλέτες δεν είναι προσβάσιμες. Ακόμα υπάρχουν διακρίσεις στην αγορά εργασίας, και όταν βρίσκει εργασία ένα άτομο με αναπηρία τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν έχουν ράμπες για να μετακινηθούν. Τι πρέπει να γίνει; Να δοθεί από το κράτος άτοκο δάνειο για τη αγορά αυτοκίνητου. Η λύση βρίσκεται στην πολιτική βούληση.     

  1. Προστασία και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η βία στην οικογένεια δεν θεωρείται ιδιωτικό ζήτημα αλλά μορφή κοινωνικής παθογένειας που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Οφείλουμε να προστατέψουμε όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά και τα ευάλωτα άτομα, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους κ.α. Για την διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας: Τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν είναι η προστασία της γυναίκας που έχει δεχτεί την βία, η διευκόλυνση στην αγορά εργασίας και η εύρεση καταλύματος. Ειδικά για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είμαι πολύ ευαίσθητος εφόσον εκλεγώ θα δημιουργήσω ένα σύλλογο που θα αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα.

  1. Ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Στην εποχή που ζούμε, για τον κίνδυνο των ναρκωτικών που ελλοχεύει με την υπερχρήση της τεχνολογίας, ο αθλητισμός είναι ιδανική λύση. Με τον συγκεκριμένο όρο δεν εννοώ τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υπουργείου Αθλητισμού, αλλά τους χώρους αθλητισμού. Θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε γειτονιά, τουλάχιστον ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ώστε να καθιστούν το σημείο πόλο έλξης για πολλούς περίοικους.

  1. Η οικονομική αναγέννηση και η τουριστική ανάδειξη του νομού Έβρου.

Ειδικά για τον παραμελημένο Νομό Έβρου η αγροτοκτηνοτροφική αναγέννηση και την τουριστική ανάδειξη εκτιμάται πως είναι το μέλλον του Έβρου.  Ακολουθώντας μέτρα κατάλληλης πολιτικής, ώστε ο τουρισμός να γίνει μοχλός ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας. Οι υπηρεσίες αναφέρονται στη διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγούς με τους δυνητικούς καταναλωτές-τουρίστες, απευθείας στο χώρο παραγωγής χωρίς μεσάζοντες.

 Δημιουργία Τουριστικού Κέντρου Κυνηγιού στον νομό Έβρου.

Ο νομός Έβρου με το δέλτα του νομού με τα βουνά και τα δάση του μπορεί να αναδειχθεί ως ο καλύτερος προορισμός κυνηγιού στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα πολλά μικρά χωριά μπορεί να φιλοξενήσει Έλληνες και ξένους κυνηγούς . Το ασύλληπτο ποσό των 29 δισεκατομμυρίων ευρώ ξοδεύουν σε ετήσια βάση οι κυνηγοί στην Ε.Ε για την ενασχόλησή τους με το κυνήγι. Κάτι τέτοιο μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Οι 102.581 θέσεις εργασίας που συντηρούνται εξαιτίας του κυνηγίου είναι και αυτό μια σημαντική παράμετρος που συντελεί στη μείωση της ανεργίας.  Στις ΗΠΑ, οι πρόσοδοι από τη θήρα καλύπτουν το 75% του κόστους για την προστασία της άγριας πανίδας (Sparrowe 1993).

Η δέσμευσή μου είναι να εργαστώ ακούραστα για την προώθηση των αξιών και των παραδόσεων μας, την ενίσχυση της οικογένειας, την προστασία της παραγωγής μας και τη στήριξη κάθε πολίτη ανεξαρτήτως καταγωγής ή κοινωνικής θέσης. Η ψήφος σας στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι μια ψήφος για μια Ευρώπη πιο δίκαιη, βιώσιμη και ανθρώπινη. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.  

Ένα σύντομο βιογραφικό γνωριμίας. 

Ονομάζομαι Νικόλαος Μαγγίνας γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη η Καταγωγή μου είναι από τον Έβρο με απώτερη προσφυγική «αρβανίτικη» καταγωγή από την Ανατολική Θράκη και την πόλη Μέγα Ζαλούφι ο παππούς μου ήταν ιεράς ακολουθούσε την αυστηρή παράδοση των Κολλυβάδων. Είμαι Δικηγόρος,  απόφοιτος της Νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  καθώς και Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος με MSc στην περιβαλλοντική πολιτική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου. Και αντιπρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρία νομού Έβρου.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου που με συμβουλεύει.

Παρακάτω μπορείτε να με βρείτε στο Social media:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558296020987

https://www.youtube.com/@nikosmaginas-komma-nikh

https://www.tiktok.com/@nikos_mag_?_t=8lgjHQlzCtM&_r=1

Προηγούμενο άρθροΛιμάνι Αλεξανδρούπολης: Επενδύσεις 72 εκατ. στο νέο business plan
Επόμενο άρθροΈκαψαν Ελληνική σημαία στην Κομοτηνή