Στις εργασίες ανέγερσης του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (31.03.2023) στην εκπομπή «Συνδέσεις». Σημειώνεται ότι σήμερα μεταβαίνει στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασής του.

«Λυπάμαι που παίρνει μια τέτοια τροπή η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες. Δε χωράει αμφισβήτηση τις τελευταίες ημέρες ότι τον Μάρτιο του 2020 μας έσωσε ο φράχτης στον Έβρο, που δημιουργήθηκε το 2011» δήλωσε πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. Τόνισε δε, ότι «αυτή την στιγμή συζητάμε για την επέκταση του φράχτη για τέτοιου είδους μαζικές εισβολές».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομποσπονδίας Συνοριοφυλάκων «η Ελλάδα προετοιμάζεται για έναν υβριδικό πόλεμο», όπου οι μετανάστες θα χρησιμοποιούνται -κατά χιλιάδες- προσπαθώντας να μπουν στη χώρα μας. «Για να μη περάσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις με τον Μάρτιο του 2020», όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Χαρέλας, «δεν χωράει αμφισβήτηση ότι χρειάζεται ο φράχτης».

«Ο φράχτης είναι ένα μέσο για εμάς που μας βοηθάει πολύ καλά να κάνουμε τη δουλειά μας. Σε κάθε περίπτωση, αποτρέπει τη μαζική εισβολή και συμβάλλει στο να προάγουμε την ασφάλεια στη χώρα μας», σημείωσε.

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΝ. Γκαρά: «Νομοθετούν ακαταδίωκτο για να συγκαλύψουν τις ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών»
Επόμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτός: “Ο χειρότερος σκλάβος είναι ο βολεμένος με το σύστημα της φυλακής του, σκλάβος”